Snart är han hääär!




Full Fart hemma nu. Klapparna är inslagna, granen klädd. Vi har kokat ischoklad, kokat knäck och M har rullat köttbullar. En del av maten är inhandlad och allt är frid och fröjd.
Visst finns det lite mer att fixa men tar det med ro.
Myser av att se barnen varje morgon då dom kikar in ifall tomten varit hit med mer julklappar.
Och kan ju lugnt säga att det finns gott om dom under granen och mer ska det bli.

Helgen som gick var uberskön och mysig. PÅ Fredagen var det nattöppet på samhället och så vi var och kikade på fyrverkerier och travade runt en stund. Tittade lite i affärer och smakade godis.
Väl hemma var det nattning av barnen sen slapp vid tvn.
Lördagen gick åt till att vara i Umeå och handla, pjuu!! Man är inte van så mycket folk och bilar men som tur var körde M som tar biltrafiken med ro medan en annan förmodligen suttit på parkeringarna och gråtit.
Elina var hos mormor och lekte medan vi gjorde Ersboda och Manne stannade hos sin kompis L. 
 
Väl hemma klädde vi granen och kokade ischoklad, lirade lite Betapet och mös.

Söndagen var laddad inför julfesten på Sporthallen ÅIK har ju haft ungdomsgård för barnen/ungdomarna i Åsele  och nu fick vi se lite av vad dom gjort under hösten. Så det vart rockkonsert, teater, sång och lite annat smått gott. Vi köpte fika som oxå var bakat av barnen. Båda M´s brorsbarn var delaktiga den äldre tjejen hade bakat jättegott och den yngre var med i rockgruppen och lirade. Superduktigt!
Efter det hade jag och Elina tid för oss själva vi var och kikade bio Lillifee Elina tyckte de var jätteroligt och gick över förväntan trots liite myror i brallan.
Men vet ni?! När jag skulle betala så kosta de 50 kr för jag fick gå in gratis med dottern??!! Det är fördel med Åsele allt är så BILLIGT!

Så hela helgen har varit full av roliga saker.

Idag har vi städat och fixat imorgon ska jag städa ännu mer sen får de räcka blir ju ändå rörigt då man ska ha gäster ska bli roooligt se då syster ska jag E här där det inte är så barnfixat..;) LÄNGTAR så oootroligt tills dom kommer...!!

Pyssar!



Men se de funka..!

Var så blogg sugen igår men sidan var BAUTA stor och ingen inloggnings länk fanns?? Kanske var överbelastat?? Vem Vet..

Var ett tag sen jag överhuvudtaget var in. Tiden går så fort och min skrivlust har varit BORTA..! Men nu ticka den fram så smått.

Idag har vi varit på nattöppet en tradition i åsele som dom har måste säga att det är väldigt mysigt. Fyrverkerier startar halv åtta, sen uppträder drill flickorna alla affärer har öppet och det känns som juligt i hela Åsele.
Mycket mysigare än skyltsöndag. Dessutom var det inte så grisigt kallt några grader och snålblåst men som alla vet finns inga dåligt väder bara .....
Handlade dock inte mycket en liten Kramtomte som jag ska ha på köksbordet för den nätta summan av 20 kronor.

Imorgon bär det dock av till Umeå för att inhandlas det sista klapparna och lite julmat. Det ska ju göras julgodis och revbensspjäll, rullas köttbullar och allt annat gott till dopparedagen.
Längtar så fruktansvärt efter julafton blir så fruktansvärtroligtmysigt och helt otroligt underbart att syster kommer m famlj kommer från gbg och mamma med gubben (om de inte blir smäll kallt).

Förutom julaftonsfirande ska vi ju hinna med att gå ut på juldagen jag och syster minns inte ens när vi var ut tillsammans??
På måndagen ska vi åka en liten roadtrip till morbror och träffa vår kusin och deras lillgrabb. Kommer oxå packa med en god matsäck/julfika och åka upp till morfar.
Tom Emanuel sa att mamma i år blir det en RIKTIG jul.

Dock så slog en tanke ner mig idag. Finns så otroligt många i Sverige som inte har råd att fira jul, som har ångest och press att ha råd med det som barnen önskar m.m OCH JA jag vet det handlar inte om att GE dyrt men när man har barn och dom önskar sig något så vill man ju GE!
Har varit där! Så jag vet hur det känns. Vill skicka en tanke till alla dom som vill fira men inte kan ge det som dom vill. Vet att det inte handlar om bara dyra saker men ibland är några hundra el vad de nu rör sig om penga mässigt svåra att hitta.
Dessutom skickar jag en PISKA åt alla föräldrar som ger sina barn ett rent helvete på jul med fyllefester och annat H-V som förstör allt vad jul handlar om!

Så se till att göra det bästa Ni kan för barnen och mys. Var rädd om varann!

Annars så jobbar jag rätt mycket nu är så otroligt skönt att faktiskt känna att man e lite små less på att jobba och det ska bli skönt och vara ledig. Den känslan slår allt! Mot för att känna att man inte har nå jobb, sociala vuxen biten m.m

Nä nu gott folk nu ska jag slö surfa och fortsätta mitt...

Njut av helgen för de ska jag..!!

Pyss!

Spy Less!

Bara så NI vet!
Vill VRÅLA men varför kan jag inte de??? Vill skrika, går inte heller!
Finns bara en sak jag kan och de är hålla emot, bita ihop. För det känns inte ens lönt att skrika när man inte blir förstådd...!!

Gnäll bältet nästa..!! Finns de buss dit??!

RSS 2.0