BOTTLE..!!

Lychee......Try it!

ÄNTLIGEN!

HÄÄÄÄÄLG!
Denna veckar har varit en sån vecka som man bara vill ligga kvar i sängen. Snurrat och virrat hela veckan känns det som. Gjort konstiga saker och pratat baklänges. Men det är ju bara gilla läget och rätta till allt man gormat med.
 
Ikväll blir de middag hos svärmodern, gud så skönt! Slippa disk och plock. Kvällen blir fridfull för imorgon är de party hos grannen. Festen börjar halv elva på förmiddagen, ooh my good!
Har köpt hem ett super gott vin tror jag el rosé. Det ska drickas iskallt då smakar de saft. Måste kika va det hette så Ni vet vad Ni ska testa ;)
Hade egentligen beställt hem Jordgubbsvin (JAPP det heter så) också suveränt gott men det hade tyvärr inte hunnit komma. Får spara det till´s M fyller år och det blir storkalas.
Även om sommaren är över nu så smakar det lika gott.
 
Nästa vecka är det jobb idagarna fyra sen blir de liten mini semester. Boden, here we come! Längtar så jag vet inte var jag ska ta vägen. Synd bara att tiden alltid går så fort då man är hemma. Ibland saknar jag BODEN så jag vill dö. Speciellt vännerna då! Vill heeeem igen!
 
Hoppas Ni alla får en trevlig helg som jag!
 
 

SNÖRVLAR...

Idag började Elina´s ridning igen. Tror hon lärt sig mer på en lektion än de två ggr då hon gått ridkurs tidigare. Det är skilland på lärare :) Dessutom får dom ju ta märken (typ som man tog i simning) nu. Det gör ju det hela lite mer spännande. Tror det första hette Vita Hästen.
Jag borde nog inte vara med på ridningen för jag är ju som *host* lite rädd för dessa djur. Alltså hur hemskt ser det inte ut då en liten 6 åring ska lyfta hästbenet och man VET att den kan kicka, läskigt! Och vad gör man om hästen tar fart och galopperar iväg??! Då är jag inte mycket till hjälp fast jag går brevid.
Snörvlar som bara den också då jag är allegisk mot hästar men vad gör man inte för sina barn.
 
Tidigare idag har jag avverkat en tur med stavar med runken (runkeeper) roligt se hur många kcal man bränner.
Det motiverar en. Men kan inte vänta nog på att ÅIK ska komma igång med sina höstgrupper, Let´s Zumba! Jag älskar gruppträning. Verkar bli ett danskort i år så då ska jag lösa det!
Här ska fläsket brännas.
 
Har ju köpt en skinnjacka el jag har inte köpt utan jag beställde och M betalade och gav mig den, TACK snälla hjärtat. Tänkte försöka komma ur dessa swettisbyxor som jag jämt går i och sluta gömma mig. Ta på mig lite finare. Men innan de så bara måste jag ha nya leggins, bh, snygga tröjar och nya stövlar ;) Inget som inte medför sig annat! Är bara så less på att vara lat och ful. Jag tycker ju jag ser korkad ut i allt. Behöver en modeguru som kan hjälpa mig.
 
Nä nu blir de en tur ut med vovve. Hon vill inte kissa idag?! Bara hon inte börjar bli sjuk.
 
Snart bär de av mot Booooden, DAMN jag längtar!
 
Prutt å Kräääm!

Nu inför höststädningen...

..hittade jag en sida med bra tips. Jag personligen gillar ofta och tycker man får bra rengöring med "billiga" medel som typ citronsyra http://www.rengöra.se/ där kan man hitta mer tips på hur man städar bort trist lukt och andra äckliga lager av skit som samlats i hemmet. Nu ska råttorna bort så det får samlas nytt till våren.
 
Börjar riktigt känna hur jag längtar efter den vackra riktiga hösten som börjar göra intågan i stormsteg. Finns det något mysigare än att börja tända ljus. Ska spara mina stubbar där sommarblommorna har stått utanför bron, där jag nu istället ska ställa lyktor med ljus som får lysa upp i mörkret. Måste bara hitta lite nya snygga lyktor.
Imorse fick M skrapa rutan, wiee. Finns bara en nackdel med denna tid som är nu och det är att klä barnen. Massor på morgon och på dagen är det så varmt och fint så kläderna ryker. Men när dom väl är hemma så ligger alla kläder kvar på skolan vilket resulterar i att vad ska man ha nästa och nästa dag..SUCK! Man tjatar och tjatar, få se om allt lyckas komma hem idag.
 
OCH SÅ NU, DAGENS VACKRA
 
 

Kalla Fötter...

Usch har börjar frysa igen, håret faller av mig och jag är orkeslös. Så mycket jag borde men INGET blir gjort, hjälp mig!
Helgen har varit arbete. Barnen och M var i stugan Lördag till Söndag. Var skönt bara vara för sig själv. Läste en hel Allas (vet kärring varning) gillar den tidningen en blandning av allt!
Såg tv och surfade.
Igår fick vi supergod palt som M gjort alldeles själv, det ni ;P Finns inget som PALT! Trots koman osv.
Efter det var det dax att slå in Elina´s läsbok hur svårt kan de vara?! Tydligen SVÅRT! Haha! Man måste tänka logiskt vilket jag är usel på.
Sen spelade vi Svarte Petter. Är så roligt se vem som har Svarte Petter, barn har ju väääldigt svårt för att hålla minen och sätter den helst i mitten så man ska VÄLJA "rätt" hahaa! Många miner och uttryck i att försöka gömma SP :)) Roligt och enkelt spel. Ska köpa några nya spel i julklapp då det är ett roligt sätt att umgås där alla kan vara med.
 
Ikväll är de fika träffa med Emanuel´s skola. Dock öser regnet ned ute så få se hur det blir med det. Har iallafall plockat fram surdegs baugetter som man kör i ugn så vi kan göra go macka.
 
Onsdag börjar Elina´s ridning. Budade hem ett par ridskor från Tradera vann med den netta summan 51 kr plus då frakt så totalt ca 100 kr för ett par så gott som nya. Det är jag nöjd med. Dumt kasta massa pengar för något som bara används en ggn i veckan och dom växer ur sakerna på en ggn. Ska försöka få tag i en sån ridskyddsväst med till bra pris. Då hon ju ramlat av en ggn förut och det händer nu och då. För att bli en bra ryttare ska man ju falla av 100 ggr.
 
Jag har svårt förstå hur man kan lägga massor med pengar på kläder som barnen växer ur så fort. Absolut på vissa saker som ytterkläder och skor där är det viktigt med BRA saker men kläder som de går hål i och smutsas ner där köper jag gärna lite billigare saker. Tycker faktiskt att dagens kedjor har rätt bra kvalite på sina kläder. Men att de skiljer så otroligt i storleker är ju på både gott och ont.
 
Vann just på poskodloderiettet igen! Tredeje ggn denna sommar synd bara att de inte var många fler nollor bakom vinst summan ;)
 
Ha en bra vecka!
 
 
 
 
 

Herreminskapare...

Vad Elina är liten på bloggens header! Emanuel med för den delen. Var tar all tid vägen?!
Hur kan barnen växa och jag bara krympa ;)
 
Idag kom den! Datorn Elina har köpt sig som vi lika fort fick skicka tbax på rep! Få se nu då?!
 
Barnen har varit duktig dom här första dagarna och packat sina skolväskor, curling mamman Jennie försöker att inte lägga sig i allt för mycket. Emauel har ju fått för sig att han vill sluta vara på fritids och klara sig hemma efter skolan. Så på Fredag ska vi testa lite och se.
Elina är som en sol varje dag efter skolan märks att hon trivs. Dessutom kan hon inte vänta nog på att få sin första riktiga läxa. Allt är spännande och nytt. Idag har dom dessutom fått lära sig att man INTE ska retas men det verkade fort vara glömt åtminstone vad gäller storebror. Herreminjissus vad dom är i luven på varann.
 
Middagen idag bestod av lax med spenat och pären! Till de vart det sallad med (ännu) mer spenat och fetaost och lite annat smått och gott säger bara MUMS!
Efter de gick jag och barnen ut först ner till vattnet och kikade. Jag test körde manne´s cross hjälp vad det gick! Men roligt var de och jag tyckte för en minut el två att jag var rätt cool ;P
Sen vart de kast med frisbee och flisan och jag hoppade studsmatta. Efter fem minuter på den var jag inte riktigt lika häftig. Gud vilken träning det är. Hur gör barnen som kan bo på studsmattan en hel dag.
 
Nu väntar halv åtta hos mig och lite planer inför festfixet....
 

Det var det..

Varför går alltid helgerna så fort.
Var en underbart härlig helg. Vackert är bara förnamnet om tjärnen vi sov vid Fredag till Lördag.
Nästan inga mygg heller, het otroligt. M fiskade och barnen tågade efter. Emanuel fick sig ett ofrivilligt dopp då han tappade en sak i vattnet som han skulle plocka upp. Hörde hur det vrålade och skrek stackaren rev ju naglarna av sig. Men upp kom han så klart dyngblöt och iskall. Otäckt!!
Dessutom solade jag på bryggan och när Emanuel skulle göra lika så hörde vi, PLOPP!
Där i vattnet under bryggan låg mobilen. Var en sån otäck slemmig botten så jag var inte sugen på att kliva i. Tänkte mer jaja de var det. En tele som djupdyker brukar liksom ändå bli lite knasig. SÅ lät den ligga kvar och den sjönk bort i all dy. Farväl telen. Emanuel var så klart förtvivlad. Olycker händer dock. Och han har faktiskt var hyfsat duktig på att inte slarva bort mobilen självklart har han glömt den nån ggn men den har alltid funnits för att hämtas hos nån kompis el så. Med tanke på åldern så är de bra. Så vi får se hur vi löser detta. Mobiler är ju inte direkt GRATIS dock hade telia ett fint erbjudande.
 
I övrigt så grillade vi korv och pinnbörd tänk att något så gott som pinnbröd kan smaka så himelskt.
Tittade in i brasan och lugnet var totalt förutom en skällande fågelhund som fått lukt av en det ena djuret efter det andra men han gör ju det han ska så bara slå på voffandet och njuta ändå. 
 
Lördagen åkte vi vidare till Lillögda för super god mat och skratt. Solen sken och det var som en riktigt sommardag. Kvällen kom alldeles för fort. Sovit som en stock i husbilen och för första ggn på länge vaknade jag riktigt pigg.
 
Nu är det skolstartsdax. Elinas första dag som etta!! Så spännande!!
Ska följa henne alldeles strax då man inte fått en minsta lilla lapp om var klassrum osv är.
 
Ha en fin dag!
 

Lite sommar bilder...

 
Karusell på Liseberg
 
Orsa...
 
 
Ett lyckligt födeslsedags barn i sitt nya vrålåk, få se när mamman får sig en tur...
 
 
Denna skönhet och ALLA andra hans kompisar från urtiden träffade vi på Universeum.
 
 
Fula fiskar och en fin Emanuel...
 
Elina hittade också mat..
 
 
HEEEEJ, VAD DET GÅR!
 
Hann inte riktigt med.... men dom satt i!
 
Svalkande dopp i poolen hos moster J behövs.
 

Köket..

 
 
Nya Varianten...
 
 
 
Hallen före nya tapeterna...
 
 
Nya Tapeten...
 
 
De var lite bilder.. Svårt visa exakt med kameran.. Men ger ju en HINT!
 
Finns fortfarande lite kvar och fixa. Ska upp kakel i grått bakom kaminen och fixas hallmöbel...
Hittade ju en sån snygg på goggle frågan är bara var den kan tänkas finnas.
Om man gogglar på hallmöbel (går inte låna bilden el så är jag för dum för att fatta) så kommer det upp en vit "fristående" möbel. Den tycker jag är så FIN! Något likande det vill jag ha.
 
 
 
 
 
 

MAAAN ska haa...

HUSBIL!
I helgen bär det av för en tur. Imorgon då M slutar jobba så drar vi mot en tjärn för fiske, grillning och lite fäkt med myggen. Ska bli ljuvligt. Finns få saker som gör mig så glad och lugn som att få dra iväg ut. Sitta i lugnet och njuta av inget. Man glömmer klockan att det dessutom är mörkt på kvällen gör det bara ännu mysigare. Höra brasan spraka och titta ut över vattnet. Åh vad jag älskar Norrland! Får gärna regna lite tiiidigt på morgon så man hör de smattra mot taket, snacka om medecin för själen.
På Lördagen fortsätter vi mot M´s uppväxt ställe för att umgås med hans bror och familj, trevligt värre.
 
Veckan har mest bestått av det vanliga. Har kommit igång med träning igen vilket känns skönt. Får bara hålla tag i det nu.
 
Har Ni sett ett program som går på femman?! Last chance to live? Man får följa fyra GRAVTöverviktiga personer i USA som gjort samma operation som jag. Senaste tjejen gick ner 200 kg. Men de jag vill komma till är att det är så skönt se det programet för dom pratar och tar upp det som man själv brottas med. Alla tankar allt om mat. Sånt som en "normal" aldrig kan förstå. Låg vaken länge igår och tänkte på en massa saker som man borde ta tag i och reda upp, vilket jag tidigare försökt men aldrig riktigt fått en lösning på.
Jag är ju matmissbrukare. Finns dom som säger att dom njuter mer av mat efter operationen. För mig är det tvärtom menar liksom att förr kunde jag ju trycka i mig hur jag ville och mådde bra just då och ångest sen. Men nu kan man ju inte det. Vet inte hur jag ska förklara men maten är ju en tröst och något som alltid funnits där. Det där förbannade suget, när man är glad, ledsen, lycklig vad det nu än kan vara. Mat för mig är mest en plåga.
Och det sitter ju där! Och de vet jag även att sjuksköterskan tog upp inför operationen att det gällde hitta något annat för man kan ju inte operara bort den delen, så klart. Men det är inte det lättaste, tyvärr!
Och operationen är ju det BÄSTA jag gjort och mår så bra och vill aldrig någonsin gå upp igen och kommer aldrig låta det hända! Men NI ska veta att VARENDA dag är en kamp. Men VARENDA dag är också numer LYCKA för att jag orkar och man slipper vara rädd att en stol ska braka el vad som helst.
Nåja vet inte vad jag egentligen vill med dessa rader men skönt skriva av sig.
 
Imorgon lovar jag att jag ska tömma kameran och få in bilderna på köket, trallalaa! Och försöka komma ihåg kameran att ta med mig den när vi åker på husbils turen!
 
Pussar!
 
Avslutar med ett visdoms ord från min Elina 6 år.
" Det är kul att grilla när någon gör det åt en "
 
 

Finns väl inget som...

en blogg utan bilder!
 
Jobb, jobb och jobb men skoj är det! Vad vore livet utan ett arbete?! Tror jag skulle bli tokig.
 
Har oxå fått förklarat för mig att jag måste ta ut mer semester. Visste inte att de fanns regler för hur många semester dagar man får spara. Så bara fundera ut när det skulle passa att vara ledig, igen!
Kommer dock söka två dagar då jag planerar att fara upp till Boden.
 
Ikväll är M och Stora E på skjutbanan. Elina och jag har varit ute. Hon cyklade och jag gick med Trixan. Är så skönt ute nu. Men måste fundera på en sak. Alltså min dotter hon faller heeela tiden! Snart kommer väl folk tro jag misshandlar henne el något, hon är ju blå lite överallt. Har aldrig varit med om någon som trillar så som hon gör. Så fort hon stannar cykeln så tippar hon, huur!! Som igår, hon tränade på att släppa händer och det gick bra. Sen cyklade hon framåt och KRASCH, BAAANG!! Skrap sår på både haka och armar. Väl hemma igen så var hon upp på överåningen, BUMS! Så far hon nedför trappen. Sen hör man bara; GICK BRAAA, mamma! USCH, tur hon inte skadat sig allvarligt. Och då ska Ni veta att hon far några ggr i veckan nedför trappen. När hon duschat faller hon, när hon ska gå ut faller hon osv.
 
Imorgon blir de Lycksele en sväng och lite Dollarstore. Kommer nog geocatcha lite med ;P
Dessutom kommer ÄNTLIGEN min nya fina vita TVÄTTMASKIN, WIEE! Tänk vad man kan sakna något man egentligen avskyr såååå mycket, looove!
 
Nä nu dax för mys med lilla E...
 
Pussar!

Alltså!

Shame on me, skulle ju lägga in före och efter bilder på köket! Ska fixa det imorgon, tror jag.
Idag har jag suttit och letat hallmöbel el snarare alltså det man hänger jackorna på ;) Dock vill vi helst ha ett som står direkt på golvet och inte måste sättas på väggen. Men de är lättare sagt än gjort. Hittade en som jag tyckte var jättefin på google på bild men då står de ju aldrig var produkten finns, grr!
 
Annars idag då?! Joo då! Fått en hel del gjort banken, kastat skräp, städat, haft kaffebesök och sist men inte minst skjutsat alla min "tre" barn för att bada. Manne´s kompis är ju som min lilla extra tjej så hon hängde också på. Hehehee Manne var så tuff han har ju blivit som en fisk i vattnet medan tjejorna mest huttra. Kan ju säga att de regnade på vägen dit men var uppehåll på badplatsen. Jag badade INTE. Vi hittade små grodor också så himla söta. Tyvärr som vanligt låg kameran hemma.
 
Ikväll har vi kikat på Repmånad. En sak är då säker. Förr i tiden kunde dom göra film. Finns inget som dom äldre Lasse Åberg filmerna. Min favvo är den då dom är i fjällen. Vilken är Eran?!
 
Nu väntar arbete i fyra dagar. För att sen få en dag ledigt. Onsdag dyker äntligen vår nya tvättmaskin upp, Gissa om jag längtar?! Tvättade ju liksom sönder den vi hade, OOOPS! Men nu får jag en fin vit stooor maskin som ska tas om hand som om de vore den sista maskinen på jorden.
 
NattiNatt!
 

Surat ett tag..

Blir så arg, förbannad och satans irriterad när man skriver här och allt bara försvinner!
Har tänkt skriva så många ggr men icke kommit mig för eftersom detta problem händer allt för ofta.
 
Sommaren 2012 har gått i en rasande fart. Började med härlig semester i Göteborg. Barnen och vi fick hinna med massor med roliga saker som Liseberg, Universeum, lekland och shopping. Liseberg vart favoriten hos barnen men tror det blir ännu bättre då flisan nått längden som behövs för dom "stora" karusellerna. Den tjejen är INTE feg, tur vi hade A som åkte bergochdalbana. Själv har man ju blivit för feg och pallar inte ens något som snurrar mer.
Men kan lova att vi var slut efter 8 timmar där. Dock tog jag hem storvinsten till M´s förtret stjärnvist på Chipshjulet, olalaaaa! Men i slutet knep han ju kexchoklad så lite glad var han allt ;P
Fick fina dagar med syster och hennes gubbe. Och hur roligt var det inte att få umgås med mina underbara syskonbarn. GUD vad jag saknar alla! Vill TILLBAKA!!
 
På vägen hem körde vi inlandet och bokad in oss i en fågelholk på Orsa camping. Fin camping precis brevid lång grund strand, tyvärr var inte vädret rätt för bad. Men vi hann minigolfa, jaga guld och avnjuta lite trubadur på strandrestaurangen. Vart en åktur i Orsa med dalarna är verkligen vackert.
 
Väl hemma igen så vart de en veckas stök och bök i köket som inte var riktigt klart efter renoveringen. Men nu är det toppen fint där och vi är alla så nöjda så. Dessutom fick jag världens finaste överraskning, MITT drömköksbord som M fixat bakom min rygg. Gissa om jag vart paff och GLAD. Så nu har jag ett Indiskt bord och stolar.
Efter en vecka så var jag återigen less och vi packade väskorna för en kväll i Umeå och John Fogerty tsammans med mamma och hennes gubbe och en vännina till mamsen. Var en trevlig kväll med fullt ös och bra musik plus lite huvudvärk.
 
Vi har inte hunnit vara något i stugan alls. Har överlevt Åsele marknad och fick återigen fått träffa syster.
Var så roligt då dom kom hit och spenderade tre nätter. Vi hann en tur på Junsele djurpark mycket uppskattat av barnen trots lite gnäll. Elina lurade in mig i parise hjuet dom har där och jag min stackare höll krampaktigt i hennes hand. Gubben som körde hjulet hade VÄLDIGT kul åt mig och då vi var dom enda som åkte och jag skrek av panik känsla så snurra han hjulet gladeligen nått varv extra och böt varv, oh my good! TACK GUD FÖR FASTMARK UNDER FÖTTERNA. Var och åt en trelig sommarbuffe på en restaurang där (va den nu hette) och åkte ut till stugan så dom fick se var vi slåss med myggen. Tyvärr tog även dessa dagar slut alldeles för snabbt.
 
Har även varir förkyld och all motion jag skulle pyssla med i sommar verkar ha gått upp i rök.
 
Helgen som var kom mamma och Pettsson hit så vi hade surströmmings fest. Emanuel stackaren åkte på magsjuka som mor min tog hit. Så hela familjen har haft utrensning av kroppen så nu är vi redo för hösten.
Dock vart de ingen jobbstart igår utan imorgon blir det ordning på torpet igen. Visst känns det lite att börja jobba men ändå saknar jag det. Börjar vara långsamt gå hemma nu. Dessutom ska jag börja med att söka semester och varför jag ska ha semester blir i ett annat inlägg ;P
 
Vad har Ni gjort i sommar då?!

RSS 2.0