Guuuu..

jag är så dålig på att uppdatera här, är väl mest för jag känner mig så trist.. :) Har som inge skoj att berätta ju.. =//
I Fredags fick jag iallafall upp julgardiner och adventsstakar, vat super nöjd med allt jag köpt. Så fint och stämningsfullt, lääängtar till granen kommer upp och alla klappar får läggas under.

Vi vart bjudna till M`s bror med familj på jul så vi ska åka dit och fira, roligt när man är några. Mina barn och deras kommer ju bra sams, så väntan på tomten blir nog inte lika lång.

Lördagen tog vi bilen och körde runt Vilhelmina och Dorotea var borta hela långa dagen. Mysigt med sånna turer mellanåt, barnen är duktiga i bilen och klagar inte mycket, lite små stötar och så men då får man ju räkna med. Vart lunch på Frasses i Vilhelmina, MUMS!! Och inköp av de obligatoriska Lördagsgodiset på ICA I Vilhelmina.. ;) Det NI?? :)
Sen hälsa vi på några vänner till M dom var jättetrevligt och hade så mysigt hus *AVIS*

Söndagen var de mest slapp hemma för att sen bege oss ut på skyltsöndag (jag och barnen)
Var superduper mysigt på Hembygdsområdet med minimarknad och tomten på besök, alla barn fick lämna önske listan och fick liten godis påse. Dessutom kommer alla barn få svar av tomten..:)
Kaniner fick man klappa och pussa på såå söta, vart sugen på att ta en hem, men uj nää barnen får bli lite större först.
Fick en sån där släng av ensamkänsla ändå man ser alla familjer som går runt och pratar med varann och alla dom känner, dricker glögg och barnen har sina röda näsor. Men jag gick ju som vanligt själv.. :) Inte för de gör väl så mycket men sånna ggr vill jag så gärna gå med nån. M ville hellre vara hemma. Köpte iallafall två påsar hembakt tunnbröd och barnen köpte varsinn julklapp.
Efter turen där var vi bjuda på Emma´s av svärmor och svärfar på adventsbuffe, god julmat. Men man lär sig då ALDRIG!! Åt alldeles för mycket..hehee!
EFter de åkte vi hit hela M´s närmsta släkt och eftersom dom vuxna inte ger julklappar åt varann så gav svärföräldrna adeventspresent.. ;) Vet NI vad vi FICK?? Joo en sån dammsugare med vatten, hur fökrlarar man?? Men ska bli väldigt kul få packa upp den och se hur den funkar om den är bra??? =))

Just nu har jag en unge ute och leker den adra ligger på soffan och tar en liten tjuvlur, hon är alltid så trött ibland har jag lite oro inom mig varför?

Nä nu ska jag förbereda middagen och ta en skön dusch.
Ha det gött alla där ute! =)

Kramar!




Home Sweet Home!

Så har man avklarat resan till Sundsvall då ..:) Var roligt att shoppa lös även om gubben fortfarande var krasslig men han kämpa på fint.
O`Boy vad fina julklappar barnen kommer att få.. :) Känns så roligt att få kunna ge så mycket till barnen.
Får tala om vad tomten kom med efter jul ..;)

Vi hann med en sväng på casinot, var kanske inte riktigt de roligaste jag gjort men kul att få se hur de funka om inte annat var drinkarna gooda.. *Host*
Efter de fortsatte vi till en pub där vi träffa rikgit trevliga folk och kasta pil.
Fin middagen vart i TaxiGerd`s bil och MAX..:))) Hann med lite trubadur oxå innan de vart John Blund.
Många roliga minnen synd bara tiden gick så fort... =(

Barnen hade då saknat sin mamma och Magnus. Men haft super kul hos mormor och Pettson. Det hade gått riktigt bra dom hade haft roligt varit på Leo`s lekland och varit ute och lekt.

I veckan blir de jobb och jobb. Tiden bara rusar ju. Ska hänga upp julgardiner och på Fredag ska jag hänga upp julgardinerna.. Jipppiee!!

Kramar!

VARFÖR??!!

Sätter man mörka gardiner på hösten och ljusa på vår/sommmaren. Borde det inte vara så att man vill ha in mer ljus på mörka tiden av året och tvärtom?? !! Konstiga tanke som etsat sig fast medan jag dammtorkar.. ;)

HöHöö..

Den var inte paj! Dom hade ingen film i.. heheeee! Tur de.

Förresten ge mig tips på hur jag ska förvara DVD och VHS filmer snyggt i ett bra rum.. :)



Feber..

Feber, feber, feber..... Nu har Elina feber antar de är efter vaccinet men hon har velat spy med.. =( Sitter hemma men hade myyycket hellre velat vara på jobbet. Gud vad Emanuel tjatar, blir snart galen.
Han är inte riktigt pigg och inget år då bra för tillfället. Elina är då uppe och leker med Duplot som vi gav henne i present.
Heheee!! Man måste klaga ur sig lite.. ;)

Annars gör jag inte mycket har packat sakerna inför resan till mormor imorgon. Barnen ska ju vara där i helgen kommer bli skönt med en paus! Dock är ju M förkyld som rackaren oxå. Får hoppas de vänder snabbt.
Har tvingat i han Kan Jang, fler bra tips mot att snabbt bli av med förkylning mottages TACKSAMT!!
Men jag ska då INTE bli sjuk ett som är säkert jag ska ha en myyysig helg i Sundsvall om jag så får vara ensam =((( M får väl ligga på hotellet i värsta fall.
Har oxå hunnit med att vika tvätt och köra en maskin, diska och hämtat in ved. Alltid något..:)
Sitter och njuter av TAKIDA..:) Tycker dom är bra! Musik gör en lugnare..:)

Nu verkar videon vara paj, upp å kikar uppdaterar kanske senare.. :)



Nöööff!!

Så har man tagit svinflunsa vaccin då..:) Det vart en stor pärs! Emanuel är fruktansvärt sprut rädd. Min käre son hade ju panikångest där inne..  =( Smet och grät så han inte kunde andas, ville spy. Men bestämde mig till slut att vi fick hålla fast han. För hellre de än att jag förlorar han i något som de finns vaccin mot.
Vi var tre som höll fast och en fjärde som tog sprutan ute i korridoren!!
URK man känner sig hemsk men vad göra?? Vi tog ju tid på oss och prata, prata, gick ut och tog luft men han total vägra. Det värsta är att han måste ju ta en till!!!
Elina var då tuff, gick in med bestämda steg satt sig i mitt knä sen vart de lite vägrarna men fort var de gjort.
Dessutom fick man ju en leksak.. :)

Kalaset igår vart super lyckat. Elina var som en sol, jättenöjd med alla presenter för att inte prata om den rosa prinsess tårtan lilla gumman fick.. :)))
Det vet då alla om att hon minsann fått en sån. Kommer nog in bilder på pixxen så småningom.
Skönt nu när alla kalas är avslutade för det här året. 
Bara jul kvar.. :)) 

Var firar ni jul i år då?? 

Själva ska vi stanna i Åsele kände att jag ville vara här och bara mysa på första julen vi bor här. Det är ju nackdelen med att ha släkt öööverallt. Man skulle helst kunna klyva sig på mitten..;) 
Ev blir vi nog bjudna till M´s bror med familj isånnafall äter vi nog där öppnar en del klappar för att ta resten hemma sen i lugn och ro.. =) 
Jag älskar ju egentligen juldagen då allt e avklarat de finns massa rester och man bara får njuta. 
Vara ute och busa i snön, glida runt lite med bilen och ta en lång promenad. 

Ikväll kommer de nog inte bli så mycket gjort, jag är total slut.  Kanske jag med håller på att bli sjuk med tanke på att jag sov från tio igår kväll till sju i morse och känns som jag inte fått en blund!

Nä nu ska jag kika på barnen dom dansar till Mora Träsk så de ekar i huset.

Kramar!
 


Idag...

för fyra år sen kan jag looova det inte var lätt å vända sig i sängen.. :)
Imorron fyller nämligen fislisa 4 år..:D
Lill tösen på över 4715g och 53 cm lång kom ut på mindre än 3 timmar. Minns de som igår. Tog bara lustgas och hon kom som en vind till en av Kent`s låtar dock minns jag inte vilken då jag var lätt roolig av lustgas..=))))
Efter att hon sett världen för första ggn gjorde hon de med bravu, hon slutade aldrig skrika. Från dag nr 1 och tre månader framåt hördes hon vill jag lova.

Vart lite tystare sen ett tag. Men nu har hon återigen hittat stämman.. :) En bestämd dam som vill och ska allt själv, tycker mamma e dum hela tiden och vet exakt vad för kläder som ska tas på... Det e min Elina de.. ;)
Men hon är oxå väldigt kramig, en riktig liten prinsessa och rolig mellanåt med sina små funderigar.

Så imorgon ska vi ha kalas för lill sessan. Blir rosa tårta med fyra marsipans rosor, massa paket, duplo en super fin hello kitty spis i rosa (som gullgubben köpt) ringar, hårspännen m.m
Tror hon kommer bli nöjd.
Ska bjuda på glass på dagis med med chokaldströssel.

Förutom de så är Emanuel sjuk =( han vaknade idag med värk i kroppen och ont i huvudet, feber. Sov från halv tolv till halv tre då jag väckte han å gav han alvedon så han fick vara uppe en stund, men nu sover han gott igen.
Stackaren har inte ätit något på hela dagen, har tvingat i han läsk och isglass. Får se till han dricker rejält imorgon. Dom blir ju snabbt uttorkad annars. Man behöver ju myyycket vätska så man e sjuk.
Hoppas bara han kryar på sig snabbt.

Ute öser regnet ner, aldrig blir de då riktigt vinter=( Var nyss ut med hunden värsta skridskobanan gjorde en drummel å förr. AJ sa rumpan.. :)

Nää nu ska jag gosa ner i soffa..

See Yaa..


Gooodis Dag..

Lördag hela veckan, lördag hela veckan....
Idag har man vart lite små flitig, bädda rent sängen, dammsugit och satt upp gardiner i lillans rum. Det blev fint där inne ska bara köpa några söta blommor i hennes rum nu sen är de klart.

Emanuel har precis klippt sig, ska lägga bilder på pixbox får ni se en butter man..hahaa!! Men gick mycket bättre då Magnus klippte han.
Han vart då super fin.

Snön vräker ner ute. Ääääntligen hoppas de får ligga kvar..:D
E så vackert, vi har klätt tallen med ljusslinga oxå. Vet kanske tidigt och tända men ack så mysigt, håller på att längta ihjäl mig till man får göra julfint..:D 

Kvällen lär väl bli vid tvn.. 

Kramar!
 


Hihiiii!!

Hantera alla stressiga situationer som en hund:
Om du inte kan äta det eller leka med det,

bara kissa på det och gå din väg.


ALLTSÅ!!

Varför e jag så trög?? Jag vill lära mig lägga in bilder och kunna förstora och göra om texter på bloggen, hur gööör man?? GÅr de ens???

Lite kloka ord..

Lycka gör dig Söt,
Utmaningar gör dig Stark
,
Sorger gör dig Human,
Misslyckanden gör dig Ödmjuk,
Framgång gör att du Strålar,  


men endast
VÄNNER får dig att hålla ut!

Fredag den 13:e

Och än sitter jag då säkert hemma utan nån olycka *Peppar* Peppar*
Jobbar för fullt, el för fullt kanske inte är sant men iallfall några timmar per dag och det är så skööönt komma ut, träffa folk och ha något att göra. Roligt att riktigt få uppskatta fredagen.. =))) Blir skönt med helg.
Ikväll kommer svärföräldrarna med nykokt köttsoppa med älgkött, behöver jag säga MUMMA??!!
Sen lär de bli Idol och mys i soffan. Tror på Erik och Tove ikväll, båda har ju gudomliga röster även om Erik är min givna favorit.

När jag e klar idag ska jag ta och rensa upp tvättstugan, blää!! Är en hel del och göra där men går ju fort bara man får fingrarna ur r****

Hihii såg just reklam för att Filmen på Söndag, heartbrake hotell. Den filmen gillar jag. Kan nog se mig själv så där om jag skulle råka vara singel i övre 40 års åldern, halv galen med massa upptåg. Typisk 40 års kris.

Natten till idag var hård, för de första råååkade jag somna sten hårt på soffa igår då jag hade paus, sov så hårt så jag sov två hela timmar utan å vakna!! Därav var de lite problem med att somna igår när jag väl somnat så hann man väl knoppa in en timme så gick M`s larm. Blir lika rädd varje ggn man fattar som inte vad som händer och blir alltid lika små fnissig av att se gubben yra på och försöka få på sig sina kläder åt rätt håll och rätt plagg på rätt del ..;)
Sen SWUSCH iväg. Efter nån timma kom han tbax och var ju så klart pigg då vart ju jag nyfiken vad som hänt och tvn blixtra i ögena. Efter lite om och men så somna jag och drömde en del. Tills klockan ringde i morse, urken! Jag HATAR mornar, undra om nån kan tro på att jag alltid var morronpigg förr??

Nästa helg är vi ÄNTLIGEN i Sundsvall tror ingen kan förstå hur mycket jag längtar, bara få mysa på egen hand koppla bort allt, äta god mat och njuuuuuuuuuta.
Mycket shopping lär de bli.. ;)


Nä nu ska jag göra mig klart för passa nr 2 med städ.

Kramar!


Det Kryllar...

Av poliser i lilla Åsele dom verkar ha en stor drive. Vart stoppad!! Lilla jag första ggn sen jag tog körkort 96 som det händer. Men de var ju spännade, man hann ju börja fundera om man druckit igår..haha!! Hade ju så klart inte de. Som tur var slapp jag böter inte hade jag nå bälte på mig. Men inte ett ord om de.. Phuuuu!!!
Värst var nog att visa mitt körkort för de är HEMSKT!! Inte många som sett de skämms som en hund då jag ska legitimera mig. På allvar jag ser verkligen HEEEEEEEEEMSK ut!!!! Finns ingen som inte skrattat då dom sett de.
Ser ut ungerfär som jag sett ett spöke el nå?? Sitter hel mysko. Hihihiiii!!

Just nu i stunden har jag beställt Camebridge, kosta va det kosta vill. Tänker testa. Funkar de så är de ju bra, ska börja med renkur men vet mig hur svårt det är. Blir de för tufft äter jag nog middag. Har ju gått förr.
Värst är ju att få i sig allt vatten. Man glömmer ju så lätt sen pissar man ju konstant.
Så håll tummarna för mig.. ;)

Hmm höll ju på att glömma de jag skulle berätta.
I morse ringde min tele, så hela fm idag har jag varit runt på alla ställen som jag ska städa.
Inte så svårt att förstå jobbet finns fina scheman på alla ställen. Bara man får in rutinerna kommer de flyta fina fisken.
Känns toppen kul även om de inte är så mycket timmar, tyvärr! Men får komma ut lite och göra annat. ÄR super less på att bara sitta hemma.

Nää nu ska jag grejja lite innan de är dags återvända för sista passet.

Ha det götti!





HoHoooo...

Helgen är ööööver..:)
Skönt med vardag.. ;) Nu slipper man ju känna att man måste hinna fixa allt för det är helg.. *Skratt*
Har fått en del gjort i helgen men långt i från allt.
Iallfall burit upp saker på laggårdsförrådet, städat det värsta och kört en låda med saker till M`s stuga.
På Lördagen var de främmande typ hela dagen, vilket jag inte njöt av så mycket hade huvudvärk ville mest vila Lördag kväll, men snäll som man är ställer man upp och är trevlig. :)
Vi hade iallafall en mysig stund vid grill ringen och barnen fick åka bob bakom 4-hjulingen, tror ni dom ville sluta???

Fick ju oxå lite sorg i hjärtat. Ensam mamma söker är ju slut för sässongen..*Snyft* Min höjdpunkt på Söndagar. Vad ska man nu kika på??!!

Idag har vi haft möte med jobb choachen var en som prata om att starta eget, himla intressant. Tänk om man lyckats kläcka den ultimata iden. Kunna starta upp något som i princip bedrivs hemifrån men ändå sälja massor!!
Hon ringde oxå från Iss städ, ska vicka där några veckor, väldigt lite timmar men dock något att göra och en fot in där.
Så blir spännade.

Nu är det snart dax för middag sen vette rackaren va jag ska hitta på, tror jag ska ta barnen till en backe här borta orkar inte bara sitta inne.

See Yaa Later Alligator!



SVART på VITT!!

NU har man äntligen fått bekräftat på skvaller i småstad..:D Får berätta mer sen.... Men Men...Gotta är Gotta !!

WRUUUUUUUUUUM!!

JAG har kört skoooter, MIN skoter..:P
Såååååå jag längtar nu!!!! Vill ha snööö, snöööö...!! NUUUUUUU!!!

Barnrummet är klart förresten vart så fint.. :)) Magnus var på Rusta i Umeå och där sålde dom ut bårder för hela tio kronor, fick tag i en rätt neutral med björnar. Men den vart de iallafall. Lillan är mycket nöjd och de är så roligt få göra fint och nytt. Dessutom fick jag och M testa på att sammarbeta, de gick faktiskt BRA.. :)  Inte så mycket tjafs och bården vart då rätt rak.. ;)

Idag ringde dom från AMS dom ska tipsa en om att jag finns så har jag tur nu får jag lite städ varje vecka är alltid något att börja med och de är för ISS dom är ju stor i Sverige så får man in en fot så kan de ju rulla på.

I helgen blir de mer städ här hemma i huset. Blir skönt få bort alla saker som ligger överallt, dom frågar alltid om jag inte är klar snart på återvinningsstation..hahaa!! Är där en ggn i veckan med mer som kastas.
Förutom de blir de väl inte så mycket annat får se vad som hittas på. Skönt det med att inte veta.
Förmodligen lite eldande i grillringen iallafall.

Ha en trevlig helg.

Kram!



HJÄÄÄÄÄÄÄLP!!

Bårder säljs inte mer på tapetaffärer för de är så omodernt.. =( MEN jag måste ha en bred bård i Elinas rum, den ska passa till ljuslila gärna typ prinsessa el så på den.. =) Men VAR FASIKEN ska jag hitta?? Till Bra pris..??
HJÄLP MIG !! :)

Oooo va lat jag varit...

Inte skrivit på lääänge nu ju... Tar mitt straff.. =)
Va händer i lilla Åsele då??
Jadu, veckan som var hade Emanuel lov från skolan så vi hann med en del aktiviteter som ansiktsmålning, ponnyridning och scrapbooking.. :) Mycket uppskattat.. !!
Åkte själv dit på att köpa mig lite material för att scrappa lite.. ;) Ska sätta min nu nån kväll då jag känner mig lite extra pysslig.. :)

I helgen vart de tapetsering av lillans rum.. Efter lite gorm, fel skärning och för lite tapet så är det då nästan klart..haha!!
Blir fin färg! Ska fixa en fin tjejbård och har målat vitt bakom elementet.. :) Så nu ska det bara inredas med, kommer bli jättenöjd, fööörutom då att jag velat lägga klicka golv, göra klart tvättstugan måla toan nere i mysig färg..hahaa!! men pengar, pengar å pengar. Allt kostar ju och man ska ju inte ha för bråttom..
Men NI vet är såå kul med nytt å fräscht.. :)

Efter tapetseringen bjöd min gubbe hela familjen plus hans mamma och pappa, bror med familj ut och äta på pizzan. Vart jättetrevligt..God mat och dryck.
Han e allt bra snäll..=)

Söndag kan jag säga att vi var LAT!! LAT!! LAT!! Gjorde inte många knop, men ack så skönt!

Den här veckan är som vanligt skola/dagis plus att jag ska jobba en dag imorron. Sååå härligt. E såå less gå hemma, just ja har ju fått praktik på Emmas här i Åsele en lunch servering. Känns spännade, alltid jobbigt börja me nå nytt men roligt då man kommit in i arbetet. Får bara se när det blir dax allt pappers jobb tar ju ett tag.
Söker just nu oxå jobb som personlig assistent, så håll tummarna för mig. Även om det inte är mitt dröm jobb får man ju en riktig lön plus semester och allt annat jobb medför.

Nä nu ska jag se om jag hittar någon fin bård..

Ha det götta..!! =)







RSS 2.0