Snart är Måndag...

...över. Nice!
Elina är på pruttsurfjutt, jag bestämmer och vet ALLT humör!! Jipiee!!
Bara det att jag vet att snart går hon in i sexårs åldern och den är VERKLIGEN INTE att leka med. Dom blir som pyttesmå hormonstinna barn! Förpubertet kallas den åldern. Nåja har ju klarat av en sexåring så ska nog tampas med en till.. ;) Annars blir de väl annons på Tradera, hehee!

Idag har jag tvättat (som vanligt) ska banne mig köpa en tvättare som sköter ALL min tvätt! Rensat och fixat på gården, all höststädning ska ju avklaras för känns som snön hänger tung i luften.
Betalt räkningar känns så maffigt då man har massor md pengar på kontot och ett knapptryck senare så ekar de..hohooo! :P

Imorgon ska jag dock ta båda barnen till frissan för Emanuel har skolfoto på Onsdag och jag vill han ska få en riktigt tuff killfrisyr.
I helgen är de oxå en "riktig" fotograf här som fotar det man vill tror jag ska boka tid för att få syskonfoto i svartvitt och så vill jag ha en fin bild på Trixi. Dessutom tror jag att jag skulle vilja ha en bild med både hund och barnen tillsammans helst utomhus. Så få se vad de blir av det jag jobbar ju!

Råkade öppna Jotex, alla som gillar gadiner, ljus och mysiga kuddar m.m vet vad det innebär. =0) Tumdidumdii!

By th Way vet Ni var vi ska helgen den 4 december???? Jo till Booooden! Har idag bokat julshow med julbuffe på Western Farm, det kommer bli såå roooligt. Ska oxå utnyttja pappa med fru att passa barnen så jag och gubben min får ägna en hel dag till julshopping. Blir perfekt!

Undra sa flundra om man nånsin kommer få tbax de där som en är skyldig?! Hade suttit fint för några månader sen men det behövs verkligen nu med. Nåja få väl se va tomten kommer med. Har då lärt mig en stor läxa Låna ALDRIG ut pengar mer!

Nä nu ska jag värma pasta till dagens middag som består av rester från igår, gubben gjorde en superduper god kycklinggryta. Sen bär de av till Elinas ridning som hon längtat så efter en hel vecka.

Pyssar!


Saknar...

..teknikkunskap!! Laddade hem Spotify men hur funkar de?? Kan man spara på en viss sida så man får en spellista el?? Och om man vill köpa musik vad kostar det då? Ghaa! Blir galen på att man är så förbannat oteknisk!

Idag smet jag iväg på Loppis är så nöjd med mina inköp. Fick med mig 5 st collegetröjor/munkjacka, två par handskar till manne,regnbyxor, tröja, ett par vantar, en kjol och ett par gympaskor till Elina, och en ny skärmaskin alltihop för 300 kr.
Hittade mycket annat fint men vart snål.

Igår var vi och körde hem lite ved, städade om i köket och gjorde kebabwok på uteplatsen en riktig mysdag.
Solen skiner men igår kväl då jag var på G i säng hade vi minus två. Man kan inte förneka mer att vintern är på G.
Fredagen gjorde vi om den inglasade uteplatsen vart mysigt. M tände ljus då vi var klar slog på infravärmen och hällde upp vin sen satt vi där och bara hade det lugnt och skönt. Pratade om ditt och datt!

Snart bär de i väg mot Götet:P Blir asgött.. ;) Längtar som bara den!

Nä nu ska jag läsa lite noveller i Allas, vem e gammal??! Inte jag iallafall köper den endas för alla bra recept.. :P

Pyssar!


Hål!

Ikväll har M gått lös med sin traktorgrävare, nu har heeela jordgubbslandet rykt. Vart ändå inga jordgubbar där var mest ris. Lite trist är det ändå är ju gott med solmogna gubbar. Vart lite sugen på att göra potatisland där, för nykokta päron är ju bara superduper till sommarsillen.

Vart en dags till arbete så nu får man väl snart räkna storkovan.. :P Kommer oxå få arbeta lite mer nu under en period hoppas det blir måånga dagar.
I helgen ska vi mysa på lite hemma fixa inglasade uterummet, rensa undan sommar saker och annat smått och gott.
Har fått mitt gamla köksbord slipat så nu ska det tas in.

Barnen är vid gott humör och längtar efter helgen med lite sovmorgon.

Funderar på att sätta mig och skriva på en MÅSTE lista och pricka av, men vet att när den är klar är det ju tusen saker till som ska göras..:P
Hur kunde man vilja bli vuxen då man var barn????!!

Nä nu ska jag se lite nyheter..

Pyssar!


Korv, Tipsrunda och Regndroppar...

Idag var det trivselkväll med fritids. Var jättetrevligt fick god korv och kaffe kokt över elden. Är något visst när kaffe är kokt så där..!!
Har nu arbetat mina nio dagar i sträck igår var jag så trött att jag knappt visste vad jag hette, men idag har det gått mycket bättre.
Nu är man återigen utan arbete får hoppas att de snart vänder.

Emanuel läser för fullt nu han börjar få riktig kläm på det. Idag har han oxå konstaterat att när han börjar gymnasiet ska han minsann börja i Umeå för då har han nog en epa så han kan köra dit. Hehe Söt unge!!
Elina red igår lika glad i hågen som vanligt trava runt banan med hästen och jag med lika skräckförtjusning som vanligt.:P Hon är då allt annat än rädd.

Veckan kommer väl spurta i vanlig takt!
Skönt med en lugnare vecka nu utan massa måsten på kvällarna!

Nu ska jag spöa min DARLING I Betapet!! Gråååt Inte Gubben.. ;0)

Låååååååååååång Väntan...

Hoppas så att MITT brev kommer snart, där det står om tid för mitt nästa besök inför min operation.
Blir snart tossig, vill så gärna få det gjort!! Få börja vandra nedåt i vikt se mig i spegeln och känna att jag är nog inte så dum i allafall. Börja sminka mig, färga håret, klä mig i ett par jeans!!
JEAAAANS oo de fick mig att tänka på att jag nog inte haft de sen typ högstadiet. En sak är säker att när man känner sig bekvämare bryr man sig oxå på ett helt annat sätt så är de iallafall för min del.
Men just nu i denna stund känns det inte som det kommer något brev det tar sån tiiiiiiiiid!!

Barnen och jag har haft myspys i soffa och sett på supersnällasilver Sara och stål Henrik faktiskt ett ganska roligt barnprogram. Men nu har lugnet lagt sig dom ser lite tv uppe på sina rum, Trixan myser i soffan och jag sitter här.
Spelar BRA musik på youtube och bara är! Eller rättare sagt spelar inte bara, utan väljer ut BRA låtar med text som jag sjunger i takt med.. *HOST*  ;0)

Igår gick jag igenom massa kort som är tagna under en lång tid. Skickade in till framkallning tänkte faktiskt ta mig i kragen och göra album. Är ju så mycket personligare att kika i.

Nä nu ska jag njuta vidare av Lars Winnerbäck!

Ha en trevlig helg!







Solen...

värmer fortfarande, känns nästan som man redan glömt det med allt regn och rusk som varit.

Fredag, sköna Fredag väntar på manne som ska komma med skolbussen sen bär det av och handla lite gotta.
Barnen ska få lite godis för imorgon är vi ju borta hela dagen vart nämligen bjuden på middag av mina barnvakter så härligt inte behöva tänkte på maten.

På Söndag är de dags för valet, har NI bestämt Er?? Jag tror bestämt jag gjort det iallafall men inte är det lätt inte alla har ju något bra och något sämre. Hade vart enklare om man fått plocka lite av alla partier.. ;)
En sak jag personligen tycker är att de borde vara lite mer folkomröstningar. Det är ju då man verkligen kan få göra sig riktigt hörd i Sverige om större beslut. En till sak som oroar mig lite är att allt är så koncentrerat på jobb till ungdomar upp till 26 absolut ska alla ungdomar in på arbetsmarknaden men vi då, vi mellan gruppen??!! Som passerat 26 men ändå har lååångt kvar till pension??!! Vi vill ju oxå jobba. Tar dom bort arbgivar avg för ungdomar kommer dom ju säkerligen anställa "yngre" men vi då?? Vem vill ha oss??! Vi blir antagligen för dyra!!

Nåja rösta ska jag iallafall!! För hur som haver är Sverige VERKLIGEN ett tryggt land att leva i. Vi har alla förutsättningar för det mesta! Sen är det upp till var och en och leva som man vill!!

Nu kom E dax för att shoppa lite på ICA..!!



Working night and day...

Oooj var tar tiden vägen?
Jobbar nu nio dagar i sträck men ingen är gladare än jag det betyder mer pengar och de kan man aldrig få för lite av..:P
På kvällarna har de oxå varit något. Måndags jobbade jag till sex sen var det Elinas ridning, Tisdagen packade vi 70 härliga kilon med älgkött och igår var de inhandling av M´s jaktmat. En sak är då säker går ingen nöd på dagens jägare.. ;)
Idag skulle det varit klass etts höstmys kväll med grillning m.m dock vart de inställt pga vädret idag är det tvättäkta höst väder.

Emanuel kom hem idag med väskan full av böcker. Måste då ändå säga att trots barn är barn, syskon är syskon så har mina barn stort hjärta. För storebror hade lånat en bok till sin syster så inte hon skulle bli utan =0) Så gulligt tycker jag!
Igår fick han oxå sin första läsläxa och gissa om han blivit duktig?! *Stolt Mamma*

Elina har då oxå varit bra söt på sitt sätt.
Tisdagen då vi varit och packat köttet var man ju ganska trött och ville få barnen i säng eftersom vi skulle upp med tuppen.
Väl inne höll jag på med något i köket då Elina kommer in:

MAMMA, jag blir så IRRITERAD!!!
Varför då?? säger jag.
MEEEN ALLA ÄR SÅÅÅ GRIIINIGA!!

Hahaaa sööt unge.. :)
Vart ju full i skratt. Elina kommer med fler och fler såna där små spontana saker som bara är såå goa. Rackarunge!
Är så lycklig i mitt hjärta då jag ser barnen lyckliga.

Saknar dock min gubbe som är och jagar..!!
Är såå tomt i sängen utan han juh!

Nä nu ska jag dra en filt över mig.

Kramar!



Tomten...!!

DENNA VILL JAG HA!!  ELLER ÖNSKAR MIG DÅ !! ;0) Och den ska vara just den blåa men svart går ju bra det med....

http://www.blocket.se/goteborg/Mazda_6_2_2_DE_90th_Anniversary_Kombi_29452754.htm?ca=2&w=3

TACK PÅ FÖRHAND!!

Bråååk!!

Oooh hundarna bråka nästan nyss. Dom är som barn!! Finns två ben men dom ska ha SAMMA!! Bara ÄR så!!
Affe tog benet med Trixi skulle ha tbax det!! Gissa vem som vek sig? :0) Hon kan allt sätta hanar på plats!! heheee!!
Vart då lugnt men nu ligger affe och tittar på henne liksom snälla kan jag få smaka resten.. hihi!

Idag har jag jobbat sista dagen för denna vecka blir skönt att vara ledig och komma ikapp här hemma. Är inte alltid det lättaste att hinna med precis allt när man jobbar.
Man får ta det nödvändigaste och sen spara det andra till "ledig" dagen. Klagar dock inte är alldeles för roligt ha ett jobb att gå till.
Kan dock tänka mig att man kommer orka på ett heeelt annat sätt när kilona börjar falla av.
Undrar så när brevet inför nästa steg ska komma. Har man väntat ett år på försa besöket så ska man väl härda ut denna väntan med. Är såå redo jag bara kan BLI!!

Idol starta juh igår och JOMENVISST satt man där och blå stirra.. :) Han var ju GRYM han som hade fått super dålig kritik förra året och kom tbax igår och visa var skåpet ska STÅ!! HEJJA säger jag bara!!

M är i Umeå på kurs ikväll så få se när han kommer hem. Han verkar då ha fått vara på Biltema och shoppa idag.
Blir spännade se vad han kommer tbax med. Antar inte det är fullt liiika många kassar som jag lär ha när jag kommer från Ullared el vad tror NI??! ;)

Nä nu ska jag sms:a systeryster för att höra om hon vill lira BETAPET??

Ha det alla söta och goa!!

Pyssar!

PST!! Satan va jag är in loooove!! Mazda 6 vill haaaa!!

Meeen!!

Herregud var tog Tisdagen vägen??!
Nu är det ju kväll igen.
Jobbat och Jobbat!! Men roligt är det tiden går fort och det blir många glada skratt med tjejerna i köket!

I helgen börjar älgjakten för Magnus så nu är det gräsänka som gäller. Jag och barnen får hitta på något extra roligt tillsammans.

Orkar inte skriva så mycket idag för jag e tlött!!

Åh Magnus...

http://www.youtube.com/watch?v=0fIvCP8nuqY

Första, Andra... Tredje!!

SÅÅÅLD!! Idag blir det auktion. Hoppas på att hitta en sängram till Elinas rum. M tror det är mest skräp där men antar det är något för mig då.. ;) Vi är ju väldigt olika, han ska ha motorsågar och traktorsaker medan jag gillar ALLT som tar lite extra plats inne.. ;P

Igår vart de en toppen fin dag ute barnen jagade den där stackars clownen så jag undra om hon vaknar idag.. hehe!!
Fik info om skridsko skolan har tänkt tvinga min arma son gå dit för att lära sig åka skrillor bättre. Han ger upp alldeles för lätt.
Elinas stödhjul rykte igår nu är jag fast besluten om att hon ska börja cykla själv och trott el ej hon cyklar rätt bra! Bara få henne att släppa taget om att bli rädd. Igår trampa hon på rätt bra i många meter. Har lovat hon en stor tjejs cykel då hon kan! Men alla som känner Elina vet att hon (tyvärr) inte bryr sig speciellt mycket om att hon ska få ckel. Hon gör det hon känner ingen brådska där inte!! =0)

Eftermiddagen så tog M bort stubbar med grävaren och jag latade. Vi grillade goda dubbelmackor nere vid grillringen och hade det allmänt mysigt.

Nä nu ska jag surpla i mig kaffe för att dra mig mot duschen..

Ha det!

Good Morgon, Eller?

Hör Ni till skaran morgon trötta?!
Mitt morgon humör är det värsta som finns avskyr bli väckt och måsta upp. Ber barnen om att vara tysta och lugna tills jag fixat frukosten i lugn och ro. Får jag bara 20 minuter själv så brukar det ofta lägga sig och jag blir en helt annan familjemedlem.. :P
Just nu är det ju jag som alltid ska upp och göra frulle eftersom jag en ggn tabbade mig och råkade duscha när gubben planerat att jag skulle äta med dom. Så det är slut med sovmorgon för min del. Men som sagt får jag bara vakna till 10 minuter i sängen sen gå ner och göra allt i fred så mår jag genast bättre!! =)

Ring så spelar vi ekar i mina öron är så mysigt!
När jag var barn och vi var i Storbäck var det mysigaste jag visste att vakna till kaffedoften, mammas, morfars och styvpappans prat ned i från köket och ring så spelar vi! Varje Lördag kom man ner till ett stort dukat bord med allt man kan tänka, sill, ägg, gröt, skinka, grönsaker, te el choklad och morfars tunnbröd vi åt länge och bara njöt. Sen bar det av med skotern till någon sjö för en dags ute vistelse och pimpel fiske. SAKNAR!! :0)

Idag kommer det bära av till ÅIKs invgning av nya ungdomsgården där blir det massa roliga saker för barnen som clown, hoppborg, tävling m.m.
Solen skiner så blir en fin höstdag.
Fast innan det så ska jag åka förbi salig röra med lite leksaker och kläder som barnen blivit alldeles för stora för nu.


I beg your pardon,
I never promised you a rose garden.
Along with the sunshine,
There's gotta be a little rain sometimes.
When you take, you gotta give, so live and let live,
Or let go.
I beg your pardon,
I never promised you a rose garden.

I could promise you things like big diamond rings,
But you don't find roses growin' on stalks of clover.
So you better think it over.
Well, if sweet-talkin' you could make it come true,
I would give you the world right now on a silver platter,
But what would it matter?
So smile for a while and let's be jolly:
Love shouldn't be so melancholy.
Come along and share the good times while we can.

I beg your pardon,
I never promised you a rose garden.
Along with the sunshine,
There's gotta be a little rain sometimes.

Instrumental break.

I beg your pardon,
I never promised you a rose garden.

I could sing you a tune or promise you the moon,
But if that's what it takes to hold you,
I'd just as soon let you go, but there's one thing I want you to know.
You better look before you leap, still waters run deep,
And there won't always be someone there to pull you out,
And you know what I'm talkin' about.
So smile for a while and let's be jolly:
Love shouldn't be so melancholy.
Come along and share the good times while we can.

I beg your pardon,
I never promised you a rose garden.
Along with the sunshine,
There's gotta be a little rain sometimes.

To fade.

Ha en fin dag alla mina läsare!!
Pyss!

Tårar!!

Just suttit och snyftat ikapp med det nya TV-programmet Välkommen Hem! Säger bara det hur överraskad skulle man inte bli??!
Är så skönt då man får glädjas åt andras lycka! Man blir alldeles varm i hela kroppen!

Idag har MysPys faktiskt varit väldigt flitig om hon får säga det själv.. ;) Tvättat och Tvättat det är det värsta när kylan börjar komma och man inte kan hänga ut tvätten. Tar ju flera dagar innan den är helt torr!! Vi har avfuktare men ändå??!! Någon som har bra tips på att hur man får en funktionabel tvättstuga där jag kan hänga myyycket!

Förutom det har jag putsat fönster i köket, bytt gardiner och planterat om blommor som sen fått glida ner i nya ytterkrukor! Dammsugit, skurat soptunnan (ute tunnan).
Intressant va? Höra vad jag roat mig med? ;)

Jag och Elina tog en promenix med Trixi är så mysigt bara få rå om henne. Vi har tittat på myrstackor, plockat tre lingon som absolut skulle bli sylt.. ;) Släppt Trixan så hon fått jaga lite pinnar.
Killarna i familjen har klippt häcken! Alltså inte häcken utan häääcken!! :P

Satt och leta ett litet program för att räkna ut kostnader på matlagning för större grupper men verkade inte finnas. Tror jag har på mitt USB sen jag gick skolan men undrar var det finns??! Var ett super enkelt ett som gick i excel! Nåja får söka vidare. Min tanke var att sitta och spåna och jämföra lite vad det kostar med olika meyer till hennes 30 års fest.

Jo de har jag väl inte sagt! Vi har haft frost nu i två dagar. Skrapade rutan i morse så häärligt.. ;)
Nästa vecka börjar älgjakten så då är man gräsänka (el va de heter) varenda helg fram till i november el så.

Hoppas Ni andra har haft en bra kväll..!!

Pyssar!!



TACK!!

För alla Era tummar. Vet NI det funka??!! Jag ska operera mig.. :) Gud så glad jag är!!
Men för ER alla där ute huvva för gastroscopi!! Nog för man överlevde men de var allt bra obehagligt. Undersökningen gick dock fort (gudskelov). absolut värst var då hon träffa nån punkt i magen och jag ville vråla men vart mer ett BRÖÖL!! Men just nu är det som man har en stor knöl i halsen antar det är struphuvet el nå som skaver lite. Skönt det är över nu är det bara vänta på steg två i processen, träffa en sjuksköterska som tar prover m.m
Oooh vad det känns spännade.
Inom ett halvår lovade doktorn men har hört från flera att det går fortare så få se när det blir min tur.

I övrigt har jag inte gjort så mycket idag tog ju halva dagen att vara i Lycksele.
Vi har varit och släppt hunden så hon fick springa lös men hon är rätt rolig, springer några varv sen är hon less och lägger sig och gnager på en pinne el bara snosar runt.
Barnen har hållit lådan som vanligt.

Har bara ringt min kära syster typ tre el fyra ggr idag, tack för du svarar..;) Vi ska på ULLAREEED!! Wohooo!! Längtar som f*n till vi ska nedåt.

Tack oxå gubben min för du är så gullig.... Kyssar!

NU ska jag glo tv och kanske lite betapet.. =0)

Pyssar!

NUUUU...!!

Är det snart DAGS. Håll Tummar och Tår!!
Klockan ett träffar jag doktorn.

Wiieeeee!!

Nervös vem?? Jag??!!

RSS 2.0