Ooooooops!

Var visst en vecka sen sist jag skrev en rad här.. Fy På Mig!!

Vad har hänt sen sist då, jo har fått vick på skolköket =) Tom 10 februari är sååå roligt och Fredag när man jobbar ÄR något heeelt annat än då man bara går hemma, trooo mig.. =)
I helgen är barnen hemms, myspys!!
Ikväll ska M och Emanuel bygga hans bilbana, gissa om pojken längtar?!
Elina och jag får väl göra något annat säkrast hålla sig ur vägen då killarna grejjjar!!
Lördag var de egentligen inplanerat skoter och grillning ute, meeeen e ju så kallt nu..=( Plus att de har ju snöat så mycket att de jag klarar väl int av å köra förrän det har blitt plattat lite..:P

Veckan har bestått av snöö skottning, jobb och de vardagliga. Inge mer intressant än så, tyvärr!
Igår var jag dock på LCHF föreläsning såå intressant. Är ju den kosten jag äter nu...=) Går jättebra för känns ju inte som man bantar direkt.. :)

NU ska jag elda lite i kamin så de blir varmt å gött..

Ha en trevlig helg!




SåDÄr, JaMenVisst!!

NU är Fredags städningen till ända, iallafall nästan har ju tvätt att ta hand om. Maskinen går för fullt och tänker inte ge mig förrän den är tom. Kommer bli många halv maskiner då det är så konstig tvätt som ligger å skräpar. Filtar, arbjackor m.m Men nu ska ALLT BORT!!

Medan jag väntar på denna maskin ska jag bege mig och handla lite, vill ha lite ostar till ikväll. Gott att mumma på lite Brie så där på kvällskvisten. Passade på att köpa med mig fläsksvål från willys i Umeå oxå när jag var där. Luktar apa då man öppnar påsen men ger njutning bara att få stoppa ner handen i något..;)

Måste dock erkänna att JAPP har fuskat.. =( Skämms som en hund men de slank ner choklad då jag var i Umeå. FY, FY!! Men bara ta nya tag!! Ska inte dömma mig en ggn på 14 vad e det mot för varenda kväll typ??? Dessutom kommer jag ju visa upp hur mycket jag gått ner/upp på Måndag på Rivstarts listan. Bara erkänna. Dessutom närmar jag mig den tid på månad då mitt sötsug är som värst, undrar om nån vitamin kan hjälpa mot de???
En nackdel då hundarna är sjuk man går inte liksom lika på egen hand. Man bli grymt mycket latare. Längtar till Affe e frisk igen =) Trixan e ju för liten för låååååång promenad.

Hundarna slåss idag som bara den, ena är sur på den andre för dom har varsitt ben dom är som barn. Det ben den andra har ska ju så klart den andra ha! Haha vilken mening.. =)

Vad ska NI mina sköna bönor hitta på i helgen då??
Har då ingen aning om va de blir här.. lika öde som vanligt antar jag. Barnen är hos sin pappa så vi e som ensamma. Men int blir de nå vildare upptåg för de.

Nä nu ska jag ta passutten mot ICA...

Ha en trevlig helg...


Wohooo!!

Det gav resultat, men jag har varit tjurig.. =0)
3,9 kg har jag gått ner första veckan.. Fast så är de alltid i början rasar man ju, ska bli mer intressant och se vad jag åstadkommer denna vecka.
Pratade med en som lyckats gå ner 60 kg på 18 månader med denna metod! Fattar Ni hur bra gjort de är??=)
Fick i allafall lite tips och råd. Man kan tydligen äta hur mycket man vill bara man äter de feta. Tom utesluta alla grönsker m.m Det värsta är att jag har glömt va de var jag skulle äta för att få i mig vitaminer, men de finns ju på apoteket.. =)
Ska nog köpa en burk!
Man hittar ju ständigt bra alternativ till de man är sugen på om man bara ger sig fan på de. Ikväll ska jag baske mig göra egen glass, grädde och ägg.. :P  Smaksätter de med lite nötter tror jag och VIPS har man mumma.
Och på helgen då man vill ha det där lilla extra goda så är de bara köpa hem mamma goda ostar och mumsa ihjäl sig på.. :P

Annars då??

Tja är sur som faaan, M har köpt en ny fin skoter =( Vill oxå ha=( Ni ska höra ljudet.. :P En 04:a Yamha Rx 1.
I Lördags var vi Älgsjö, körde en sväng till stugan och var ute och grilla på gården.
Emanuel har lärt sig köra skoter heeelt själv min son är bara såå duktig. Gissa om han var stolt??!!
igår var barnen ute nästan hela dagen dom var hos grannarna, där fick manne köra 4hjuling och barnskoter. Han hade såå roligt sen ringde dom och bjöd över oss "vuxna" på kaffe. Barnen fick varm choklad och pizzabullar. Visst har vi bra grannar.. ;)

Jag kommer göra en till förändring i mitt liv inget jag ska skriva ut här. Men har bestämt mig för en viss sak..=0)

På Onsdag åker vi till Umeå Emanuel har ju tid hos läkaren på öron/hals mottagningen. Ska bli intressant höra vad dom säger. Blir skoj träffa Mamma och Ume vännerna med.
Lär väl bli lite shopping med innan man beger sig hem igen.

Nä nu ska jag mysa med fislottan.

Ha en bra dag! För det ska vi! =0)


Booo!!

Kallt igen, men men är ju vinter så..:)

Just nu avreagerar jag mig..:P Elina låste in sig på toaletten och hade tagit sitt nagellack glad i hågen att måla.. Grrrrr!! Hon får ju INTE utan mig. Fick bli högröd och arg.. :P
Men värst av allt var ju att jag sen tog tag i det och korken var så klart inte på, så det föll ut över badrumsmattan, naaaww va arg M kommer bli på mig.. =( Men Men.. får köpa ny matta! Antar de inte går bort i tvätten.

Har inte fuskat idag heller.. :) Duttiga jag!!

Idag har de varit en rätt lugn dag, fixat köttgryta, diskat, tvättat lite m.m
Imorgon blir de helg städning.. :)

Nä nu ska jag förberda maten!

Kjamar!

SUCK!! Skam den som ger sig;)

Gjorde nyss ett långt fint inlägg så skulle jag skicka iväg, va hände??!! JO nätet hade ju brytit.. !!
Så gör väl ett nytt försök.

Sjukdomar, sjukdomar! Är inte barnen sjuk så är hundarna, Emanuel går ju på sin kur med pencellin dock är han ju som friskare nu bara de att magen är kaputt. Ni vet ju hur de kan bli då man ätit medecin ett tag.
Igår började Trixi väsa hon har fått kennelhosta, en väldigt smittsam "förkylning" hos hundar.
Det är typ som människans kikhosta. Hon har hostat hela natten och väst. Stackars liten.
Bara vänta nu på att Affe börjar dessutom ska dom inte träffa andra hundar på en månad.
Nåja finns inge att göra mer än att försöka hålla dom lugn, hur man nu gör de med en 12 veckors valp..:P

Har varit duktig idag med, bara ätit sånt med Max 5 kolhydrater, fett och götta.. ;)
Dock ska jag erkänna att jag druckit pepsi max det innehåller ju inga kolhydrater men sötningsmedel, så vet inte vad i kroppen som händer då man dricker de??
Vart en promenad i rask takt med Affe med, dock vet NI ju hur de är att gå med han hundar dom ska sniffa och pissa ööööverallt.
Tur människo hanar bara sniffar ibland, fyar man dom då blir dom ju skamsna (läs sura) ;) Men ge dom en biltidning är dom ju nöjd igen.. :)

Elina var till tandis idag det gick jättebra förutom lite missöde då hon skulle bedöva, salvan som gör att tandköttet domnar hade inte värkat nog. SÅ då vart hon rädd och vifta till. Såg hur tandis vart rädd!! Och fisan börja blöda lite. När tandis sen bedövat klart tappa hon bedövningsprutan på Elina, tänk om den träffat ögat el så..Hemska tanke!!
Räddast vart dock jag.. :P Är man mamma så är man!
Dessutom e jag fjantigt, sjukt rädd för att gå dit, mår illa bara jag stigen innanför dörrarna. Men de får man ju inte visa åt sina små. Bara styrka och berömma dom.
Nåja nu är de fixat iallafall och får verkligen hoppas att hon inte har samma svaga emalj skada på sina "vuxen" tänder, finns en liten risk för de.

Förutom de har jag funderat över skor då jag var ute och gick. Har ju ärvt av min farmor att trampa med utsidan av foten (syns int men känns) så jag behöver bra skot som håller dom raka. Undra om man kan fixa nå typ av inlägg så jag går mer rätt. När jag trampar så här och går mycket har jag en tendes till att få inflammation i hälsenan och de kan jag gärna klara mig utan.
Ska klura på de.. :P

Va ska NI hitta på i helgen då?
Själv e jag sugen på skoterkörning om väder tillåter el en tur till Mio möbler. Kom på om jag super ner gubben tar han med kredit kortet.. ;) haha!! Nä skämt och sido drömmer ju om ett nytt köksbord så vill mest bara kika.
¨
Dessutom måste jag fixa och göra av med julklappen..:P Läängtar så att få nya syn och slippa brillsen. Ska testa linser har jag bestämt mig för.
Blir nog snyggt då ansiktet blir smalare igen.

HAHA förresten kom å tänka på de då jag var ute på promenixen att fattar NI!! SÅ många ggr som jag bantat under mitt liv och gått ner så har jag säkert gått ner minst en och en halv människa sammanlagt. 
Har ju haft rätt stora viktminskningar med jämna mellanrum för att äta upp mig igen =(
Det som jag funderar mycket på, det är ju ett missbruk! För att bryta de måste man ju hitta andra lösningar. Hur man hanterar de, mat måste man ju ha varje dag.
Vill ha smarta och konkreta tips.
Längtar iallafall till vår lilla trixi kan följa med ut på sköna långa promenader.
I helgen ska Elina följa i vagnen med mig blir mysigt rå om henne lite och bra extra vikt att dra framför sig.. ;)

Nää gött folk!

Natti på Er!






LCHF Recept...

Hittade denna på en sida, den MÅSTE jag testa, ser ju jättegod ut.. =)

Enkel Falsk Lasagne

Ingredienser:

500 g köttfärs
4-6 morötter
ca 1-2dl chreme freche
ca 1dl grädde
2 små förpakningar mozzarellaost (eller en stor)

paprikapulver
kajenpeppar
salt
svartpeppar

(Jag "höftar" oftast med råvarorna vid tilllagning av denna rätt)

Gör så här
Stek köttfärsen och kryda efter smak (jag vill ha starkt).
Skala och skiva moröterna i slantar och låt koka till de är nästan färdiga. Blanda i chreme frechen samt grädde i köttfärsen utan att koka den.

Lägg ett lager köttfärs i en smord ungsform, lägg sen de avrunna nästan fördigkokta morötterna på och smula över mozzarelan, sen resten av köttfärsen strö över ost. Sätt i mitten av ugnen i 200 grader tills morötterna känns färdiga och osten fått färg.
Avnjuts med en härlig sallad.

Hitta tbax igen..

Så nu har fislisan kommit hem, trött efter sin första dag på dagis på läääänge.
Så där lagomt trotsig, kramig och tjurig som bara en fyraårig tjej kan vara.. ;)
Förresten MIN DOTTER har fått ett kärleks brev??!! Whatta?? Hon ska väl aldrig ha nån kille som tar henne från sin mamma.. ;)
Fast egentligen tycker jag de var vääldigt sött. Kom från en lika ung beundrare som henne när hon var hos sin  pappa.. :)

Idag har jag och Manne varit flitig, han får ju vara hemma eftersom han fortfarande äter sin medecin.
Vi har dammsugit, tvättat, fått undan all tvätt. Varit ute med hundarna och letat skotrar.
På eftermiddagen har vi lirat wii, så kuligt spel de där. Elina är en baddare på bowling. Fast jag var så klart BÄST!!
Fick mig ändå ett gott skratt jag är i samma klass som min sexåring och fyraåring i spel..:) Vi hade inte många poäng från varann.

Nu hägrar snart middagslagning! Blir Broccolig gratäng och goda korvar.. :)

Just nu känns en hel del lite tungt hemmavid, hoppas snart det vänder så man får den där WOW känslan igen. Men man kan inte alltid ha allt på topp ibland måste de rasa ner så man får klättra lite.. =)

OM ni visste hur jag kan sakna en vän mellanåt, en som man kan lite på. Men samtidigt e jag rätt bekväm trivs ju mest hemma.
Därför man saknar dom vänner man redan har, dom som vet hur man är och fungerar. Som tål min dåliga humor och vet att jag kanske inte orkar svara i tele alla kvällar (precis som dom gör mellanåt). Dom som kan titta på en och se när dom behöver komma på en kopp kaffe el dra ut mig på något skoj! El vice versa!

EN SAK ÄR DÅ SÄKER!! LIVET BLIR SÅ MYCKET ROLIGARE DÅ BARNEN ÄR HEMMA!! Även om man skulle vilja slita håret av sig mellanåt då dom är i sitt esse och öronen har tycks fallit av!
MEN ACK SÅ SKÖNT DÅ MAN NATTAR OM DOM, KAN SKRATTA ÅT DAGENS ÖVNINGAR OCH FALLA I GOD SÖMN PÅ NATTEN! FÖR ATT VAKNA MED DERAS BLÅ ÖGON SOM ÄR PIGGA PÅ NYA AKTIVITETER.
E och E Ni är mitt allt.. :)
M älskar dig så de bultar.. :)

Nä alla Ni som orkar läsa, ha en fin kväll för de ska då vi!


DAG 2..=)

Min diet e i kroppen det känns skööönt.. :) Har ju satt upp första delmålet och ska baske mig ta mig dit, vet ju av tidigare erfarenhet att det brukar rasa på rätt bra i början OM jag sköter mig.
Äter min "feta" mat och fuskar inte. Det som är svårt är att veta så jag äter rätt. Som jag har förstått ska de finnas tabeller man kan följa för mer exakt! En sån skulle jag vilja komma över.. :)
Ska försöka goggla och se om jag kan fynda på nätet. Så vill jag hitta mer mellanmål, frukost alternativ m.m

Har iallafall bestämt mig att jag ska inte fuska NÅGOT förrän jag fyller år. Fast då kanske jag kommit igång så bra att de inte är VÄRT de så då kanske jag gör ett helt GI fika bord.. :))) Har ju sett finns massor, parfait går ju att göra t ex..:) Egen glass, så det får nog allt bli så!!
Hann med att gå med hunden igår, in med MP 3 och sen trampa på..:) Nice!! Snart ska jag ta stavar tror jag det är såååå skönt. Blir spännade på Måndag och se om detta gett resultat, tror jag ska be M gömma vågen och bara ta fram den på måndag morgon åt mig, har bestämt mig för vägning en ggn i veckan.
Ska bokföra i hemlighet bara för mig själv...:)

Nåja man ska inte ta ur föör mycket i förskott men ska verkligen försöka nu.
Annara hägrar ju min GP Op.. Den har jag ju i bakfickan för jag orkar inte vara FET mer. E så less på att titta ner i backen och skämmas för mig själv.
Hoppas jag får ett jobb snart med..

Ska uppdarera mer senare måste hämta fislisa på dagis..

Seee Yaa!!


Snart kommer dom... =)

BARNEN...:)))) Har ju inte sett dom sen juldagen men snart, snart får jag krama om dom..=) Åhh vad jag längtar ska bli så mys..!! =)

Imorgon börjar jag min diet, denna ggn ska jag inte ge mig.. Har gått med i rivstart ett gäng som satt olika mål på 8 veckor. Toppen tycker jag..:) Man får ju lite press på sig.
Så nu är de blod svett och tårar som gäller.  År så glad åt min mp3 som gör allt mycket roligare då man är ute och går. Jag tycker de är så avkopplande att promenera. Man rensar hjärnan.
Så håll tummarna och TRO på mig ska vi se att jag fixar de. Vill bara höra bra saker nu inte massa negativt för de gör att jag vill tröstäta, man måste ju bryta alla vanor. Svårast är mackor och mjölk..:P

Vad har Ni gjort för kul i helgen då??

Nää nu har jag int ro skriva mer, bara väntar och väääntar!!

Kisses!

Hemma Igen..

Hade privat chaufför till ICA då jag inte haft bilen i motorvärmare så den lär ju inte gå igång.
Visst e han snäll??!

Verkar bli lite varmare iallfall känns så i luften bara minus 30 just nu. Hehee rätt skoj då man läser BARA 30 minus..;) Man blir härdad.

Sov rätt länge idag, ack så skönt. Ringde och prata med barnen det var bara fint med dom. På Söndag kommer dom äntligen.. =))
Men blir ju hemma då Emanuel är sjuk och ska vila minst 7dagar. Tur dom har massa nya julklappar att roa sig med. Vi får väl lira lite Wii.. :)))
Sen har dom ju inte träffat lilla Trixi än! OjOj va glad dom kommer bli. Fast kanske inte lika roligt då hon stjäl deras leksaker..*Skratt*

Vet då inte alls vad denna helg ska bjuda på, vi prata ev om att åka till ö-vik imorron men är de så här kallt är de ju inte så roligt ge sig av med tanke på att bilen kan frysa mm. Nåja nått ska man väl roa sig med iallafall.
Ikväll ska jag laga en wok och en köttgryta. Skönt ha lite mat klar i helgen.

Nää nu ska jag glo tv å pilla navel...

Trevlig Helg!


Nu..

Är de mindre än en månad till man fyller 22 igen.. :) Det känns faktiskt bra att bara fylla 22 om och om igen.
Egentligen har jag ju slutat fylla år men till alla Er som tänkt ge mig något vill jag bara ha pengar..:)
Pengar till mitt sparkonto inför sommaren så NI VET.
Helst ska Ni inte ge något men jag vet ju hur de är, ni kan inte låta bli.. !!

Natten var tung gubben hade ett gallstens anfall, så hemskt det är bara titta på och inte kunna göra något!
Stackare =( Tyckte så synd om han, han gick på jobbet i allafall den token fast han knappt sovit en blund..

Oj nu kom gubben måste åka

Wiiiiiiiiiiinter!!

Så KOM kylan..:) Minus 35 härliga grader just nu.. Har precis varit på en promis med Affe men erkänner jag frös lite.. ;) Fast mest om öronsnibbarna.. :) Trixi vägrar gå ut!! Hon bara springer och sätter sig på en matta på bron.. Svårt när man ska försöka få henne rumsren..:P Idag har jag städat undan julen..:) Bytt gardiner möblerat om lite m.m Kokat hjortronsylt och gräddat våfflor.. :) Det var mums!! Fast just nu känns magen som en uppsvälld bulle el nå sånt. Saknar mina barn så jag blir TOKIG snart.. Tur, Tur att dom kommer hem inom kort. I måndags var jag en sväng till Umeå och hälsa på min kära vän Dessi. Fick ju oxå träffa den sötaste lilla tjej jag sett på länge. Tre veckor gammla Tilda...:) Jag var ju inte alls sugen.. ;) Gud så fin hon var höll i henne med har ju tusan glömt hur man gör.. :) Han med att ranta lite oxå vart lite hundsaker och brandvarnare. Hmm undra va som har hänt med min blogg? Nu finns de inte ens så jag kan göra fet stil el kursiv el nå?? Mysko..!! Tror jag ska byta blogg sida. Nä ska jag mysa i soffan.

Som nybliven (valp) mamma

Har man ju inte all tid i världen å titta in här *Skratt* Nu består ju dagarna av mata och kisspauser.. ;) Nja kanske inte riktigt men nästan är ju som att få en liten bebis.. :) Hon är då snäll men rädd.. Inte så konstigt kanske har ju bara bara varit här i fyra dagar nu. Idag har då jag och Trixi varit på kalas.. :) De gick jättebra och jag fick god tårta och Trixi fick massa klappar och bus. M har ju jour så han höll sig hemma. Ska bli skönt då barnen kommer hem känns som dom varit borta en evighet ju.. =/ Men snaaart, snaaart!! =0) Kylan håller i sig. Tidigare var jag ut med Affe då höll vi på att bli överkörd av en skoter, var ju visserligen mitt fel som tog skoterleden utan reflex väst men gud så fort han körde!! Han knappt få in hunden, såg en lampa sen scvhiss va han framme, kille vart nog lika rädd han för han stanna och utbrast OJ!! Bara erkänna att man inte vant sig att skotersäsongen e på stort G. Nu har fisen vaknat ska ta och roa henne lite..:) Undra va barnen kommer säga då en liten valp bor här?? =) Ha en go kväll!

Hade gjort ett inlägg...

MEN NÄR JAG SKULLE HA IN BILDEN FÖRSVANN ALLT!! SUCK VAD GÖR JAG FÖR FEEEEEEEEL!!

Trixie!!


RSS 2.0