Söndag..

Två dagar ledigt nu. Kan man säga annat än, skönt!
Helgen har bara rusat iväg då jag har arbetat. Har inte hunnit göra så mycket vettigt mer än bakat bröd ihop med Emanuel. Har glömt hur roligt det är att baka mjukbröd. Ska göra något ihop med Elina också i veckan. Måste bara köpa mer jäst. Fast då kanske de blir av det sötare slaget.
Tyvärr så törs jag ju inte ha "sånt" hemma då mat missbrukaren i mig gärna tar över. Dennna kamp!
Men till kalaset kommer de ju gå åt. Elller så gör vi helt enkelt något annat gott mjukbröd. 
 
Igår åt vi god Tacos som Elina och M fixat och hackat och donat. Gudagott var det.
Emanuel och M har oxå städat och gjort höstfint på gården. Tre skotrar är redan uppställda på gården.
Är lite häckklippning kvar sen får snön komma så de blir lite ljusare.
Idag fick vi torsk till middagen den var så goood! Jag bara ÄLSKAR fisk. Förr innan op var jag en riktig köttmänniska men nu skulle jag hellre välja fisk än kött, knepigt va?!
 
Har just tittat på Nybyggarna på datorn, tårarna sprutade. Usch vad vi människor gör mot oss själva. OCH till vilken nytta?! Missbruk som missbruk.
Kan känna igen mig i så mycket som tjejen i detta avsnitt pratade om. Förstå vad hon känner. 
Hoppas, hoppas hon kan finna vägen ur sitt missbruk och komma tillbaka.
Även om jag aldrig testat knark och aldrig någonsin kommer testa så har ju maten varit mitt knark. Och de påverkar och gör ju inte en som droger gör men på något vis så är de i grund och botten samma. En tröst i nöden fast det egentligen är något annat som man behöver.
 
Först när Du har skapat Din egen lycka vinner Du kärlek i livet.
- Iyanla Vanzant
 
Längtar till helgen. Tror det kommer bli så otroligt roligt. Hoppas iallafall det för ungdomen som fyller år.
Himla skoj oxå att fixa och dona!
 
Pst! PÅ allvar nån som kan lära mig infoga bilder från typ google på bloggen?! Jag är galet dålig, snyft!
 

På G...

...mot Strömsund. Idag ska det shoppas. Sista sakerna till manne´s hockeypremiär ska inhandlas. Ska givet handla annat med är ju Dollarstore där. Idag på nyheterna så tog det upp om att många barn inte kan delta i sporter för att det är för dyrt. Det kan jag verkligen förstå. Att de blir glapp, för det är INTE billigt. Här i Åsele ska vi inte klaga för här är det gratis att vara med (upp till det dom blir i tonåren) tror jag, förutom medlemskap i ÅIK och detta måste man ju ha för försäkringen som täcker barnen OM något skulle hända. Men vad är inte avgifterna i stora städer?!  Men alla saker som ska inhandlas kostar ju och med dagens arbetslöshet och annat så är det klart att många barn får avstå sporten. Tur iallafall att det finns begagnat och tycker samtidigt det är fel att barnen inte får testa det dom vill. Har man satt barn till världen ska dom oxå få göra och utveckals i det dom finner intressant utan krav på att dom MÅSTE fortsätta ifall det visar sig att det inte var rätt aktivitet.
 
Börjar vara riktigt kallt nu. Det var minus två i morse. Snart kommer det vita guldet. Ska bli roligt att få ta fram gammla Bettan. Hon väntar och laddar. Måste inhandla ett skoterställ. Man måste ju vara snygg då man kör Yamahaa!!
I veckan ska jag också lösa mitt träningskort ska försöka träna tre ggr i veckan och få i mig den rätta maten så jag tappar dessa sista kilon som sitter hårt på min kropp.
Let´s Goo!
 
Idag är det skolfoto i Emanuel´s klass. Han är inte klippt :( men hoppas han får ha kepa på sig för det är så man ser han oftast el typ JÄMT;) Dock tog han på sig fin skjorta, byxor och slips, det ni ;) En stilig ung man!
Imorgon är det Flisans tur. Hon ska duscha ikväll och sova med flätor i håret så det blir lockigt. Hon älskar ju att fixa sig och är så flickig det bara går att bli! Planer, planer bara ställa upp och styra lagom så både mamma och barn blir nöjda.
 
Igår var vi och såg filmen Modig i 3D den var jättebra. Popcorn doft i massor. Finns inget som Bio vi ska verkligen gå oftare. Är så roligt.
Såg på en annan blogg att de finns bio i 5D hade aldrig hört talas om det. Dock verkar filmerna vara korta men det kommer doft, blåser och luktar. Vore riktigt coolt att testa!! Ni som bor i närheten av detta måste ju bara prova!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Four Days...

av ledighet.
Veckan har bestått av packning av älgkött, korvgrillning på fritids och lek på ÅIK. Rensning av rabatter och bort forsling av alla blommor. Trixi har fått kuta av sig i grusgropen och lekt med pinnar. Ridningen vart inställd och Elinas tårar trillade. Hon är i någon period då hon har svårt att hålla sig och blir lätt ledsen. Men nästa Onsdag är det förhoppningsvis dax igen.
Har oxå fyndat flera av sakerna som Manne behöver för att börja i hockey, igår gjorde jag fina fynd för den netta summan av 245. Känns bra då man ju inte vet hurvida han kommer fortsätta och trivas med sporten. Hoppas iallafall att det blir ett brinnande intresse.
På Söndag ska jag och barnen kika på filmen Modig i 3d. Har aldrig sett en film i det formatet så blir en ny upplevelse. Mys göra något ihop.
Idag kommer Emanuel ha en polare med sig hem och batterier för deras Wii spelande är inhandlat för det var en av sakerna som stod på schemat.

Själv ska jag städa, as usual. Förstår inte hur mycket man kan städa och ändå e det dammigt, tvätt el något annat att pricka av på listan. Längtar just nu efter en hotell weekend och vuxenmys.
På Måndag ska vi till Strömsund och handla saker inför den kommande festen. Ska oxå leta ett par skor som jag VERKLIGEN behöver. En snygg höstsko med liten klack typ stövlett modell. Hur svårt kan de vara?! ;)
 
Men FÖRST och FRÄMST ska jag börja min ledighet med en Tassimo, en filt och tv4 nyhterna.
 
 
 
 
 
 

Spääning...!

Har hört att vi har ett Lodjur runt knuten. Det vart tydligen fotat igår och grannen mötte de på skoterspåret.
Tänkte att nog har det säkert försvunnit menar inte vill väl ett så pass skyggt djur stanna här. Kände ändå att det nog var bäst att följa Trixi och släppa henne lite, hunden var som galen. Upp mot träden och nosen i backen.
Ropade på Trixi som kuta som en galning åt ett håll. Som jag vänder mig om så smyger detta vackra djur på oss.
Kan säga att de ilade till lite i kroppen. Lodjuret tog ett steg mot oss. Trixi såg det inte som tur var. Jag tog ett stort kliv mot kissen och den vände. Fick fast Trixi med lite panik i rösten ;)
Bäst och gå hem....!
 
Kan dock erkänna att det känns lite olustigt att gå ut och rasta voffan ikväll i mörkret!
 
Men mest undrar jag hur djuret mår?! Eftersom det håller till här men verkar som länsstyrelsen fått reda på att de vandrar här så få se om någon kan hjälpa det?! Får ringa och kolla av imorgon för vill inte ha det inpå knuten.
 
MJAUUUU!!

Home Sweet...

Tbax på hemmaplan igen då!
Varit "hem" en sväng.Platsen där minnena finns i var och vartannat gathörn, där man kan gatorna utan att blinka och där de flesta av alla MINA nära finns. Som vanligt räckte inte tiden till. Kan inte rå för att jag verkligen längtar efter och saknar Boden. Det bara är så!!
Det växer och händer något nytt nu varje gång man är dit. Fick många roliga tankar från barn/ungdomsåren. Passerade Garnisonsgatan och J hjälp vad vi hann mer där?!  ;) Vart förvånad då min gamla lågstadie skola numer var jämnad med marken. Men mellanstadie skolan "kråkslottet" stod kvar. Gympan i den skolan var alltid lika spännande man visste aldrig om man skulle trilla genom taket ;) Man tordes inte heller gå ner i källaren för att göra sina behov, för där var svarte madam och det spökade både här och där. Pingisrummet där man sprang med lappar för att "fråga chans" åt kompisarna, hahaa! Jaa de var tider det!!
 
Vi hade det iallafall väldigt bra om än barnen vart rastlös då dom ju är kompisberoende! Hade ett fint kalas och skrattade och umgicks.
 
Nu är vardagen åter här. ÅIK i Tisdags, ridning i Onsdags och innebandy på Söndag. Och än värre lär det bli då manne vill börja hockey men ack så roligt. En elbas måste oxå införskaffas då manne ju börjat musikskolan. Frågan är bara var?! Vill inte kasta ut massa pengar då man ju inte vet hur stort intresset kommer bli men jag hoppas verkligen han vill spela för tror han är rätt musikalisk vilket jag inte är.
Minns min tid inom musiken! Gitarr japp! De skulle jag satsa på. Gick några lektioner och övade väl nån ggn mellan varven till den STORA dagen. JAG skulle sitta i kyrkan och spela. Nervös. Hade mina noter i en plastficka och när jag väl skulle spela den simpla låten blänkte de från lampan så jag såg INGET!  Spelade på något "vackert" nån not jag minns vad jag tyckte tog emot applåderna och slutade med Gitarr ;) Kort men intensivt.
 
Resten av veckan ska jag oxå arbeta hela helgen. M jagar ju nu varje helg så som tur är ställer svärmor upp med barnen.
Just ja en ny (begagnad) skoter står på gården till barnen. En Yamha som det ska VA ;P Gissa om någon väntar på VINTER! Planerna är oxå stor på att lillasyster minsann ska få sitta i pulkan och han ska köra. Syskonlööööv!

RSS 2.0