Kockar som Rockar...

Just nu är Magnus och Emanuel i köket och fixar pizza, myyyyyyys! Har en känsla att det kommer bli super gott!
Så härligt och Emanuel är på strålande humör.
Han hade ju ett av sitt utbrott på dagen då man bara vill bryta ihop och det skär i en. Men han måste ju kunna ta ett nej!

Elina nöter Super Mario hon gillade verkligen det spelet och jag med trots M tyck jag är sämre än en tvååring men han får ju ett gott skratt iallafall då jag nästan vevar ner vardagsrums inredningen!

Känns bättre nu igen även om tidigare inlägg var sköönt skriva ur sig för ibland känner man så. Men nu när M är hemma så är det bättre!

Måste bara säga en sak alltså Emanuel har börjat säga ooofta och psst! Gudars minns då man själv konstant hade såna där ord för sig TYP!! ;O) och när man spotta öööverallt hela tiden för de var ju cooolt!
Hahaa..!! Nåja! Bara gilla lääget! OFTA!

Ha en mysig Fredag!

PST! Ni som känn oss kan ju fråga Magnus vad han EGENTLIGEN drömde i natt??!!

Varför?!

Ska man känna sig så ensam! Hur som än de är så är det jag som har största huvudansvaret. Jag som tar deras största utbrott, jag som tar när dom när dom är orolig det är mig dom lutar huvudet mot när dom behöver en kram! Det är jag som är MAMMA och vill deras bästa med sunt förnuft, tillsägelser och massvis med kärlek att dom ska få utvecklas och lära dom rätt och fel. Personligen tror jag inte på långa straff när dom är små utan rättvisa! Det är jag som borstar tänder, tar Elina på ridning, ser till att skolväskan blir packad och allt som nu rör barnen, nattar, sagoläsning! Blir jag som kommer få köra manne när han vill börja träna m.m Finns en önskan jag har och det är att man kunnat mer om motorer el varit lite mer uppfinningsrik så Emanuel hade fått vara med haft någon som visat och stöttat han för att han skulle lära sig skruva t ex Han ÄLSKAR ju jobba med sånt killsaker. Hänga i garaget med grabbarna. Där brister min kunskap.

Menar inte att M inte ställer upp för de gör han när jag jobbar el om jag vill göra något annat osv. Och så klart då det behövs tillsägelse då han är hemma. Meeen hur det än är så är de svårt det är jättesvårt att vara den "biologiske" föräldern ensam. När mitt hjärta brinner för barnen på ett sätt som bara en äkta förälder kan förstå. Och för mig är det så otroligt viktigt att man behandlar barnen/andra som man själv vill bli behandlad.
Det jag funderat på är om sånt kommer med att man fått barn? Ni som har barn tänkte Ni någonsin på hur ni ville vara som föräldrar?

Tror jag behöver en PAUS! Vill göra något med M bara få vara! Ladda Om för vissa dagar är tuffare än andra!


Vet själv hur svårt det är att vara "styv mamma" har varit där och det var sååå super svårt!
Men samtidigt så gjorde jag och behandla utifrån min egna sätt och tankar kring barnuppfostran. Sunt förnuft är det jag tror på helt klart!

Sen är jag långt ifrån perfekt själv, skriker nog ganska många ggr för mycket. Men man blir trött!!
Vet väl mina fel och brister men försöker verkligen lära mig och att tala om hur mycket jag älskar dom det är viktigt. Dom ska veta att jag finns där!

Nä nu måste jag göra mellanmål lovade manne att idag skulle jag göra det!

Kramar på er alla starka, stolta!

Ja men se på fan...

FANNS pengar nu är det TOMT (nästan) ..Tänk om man bara för en månad kunde få slippa att betala dessa papperslappar, för tittar man på dom så är det ju det de är. Men missar man en "lapp" en månad då blir de dyrt tänk att ett papper kan vara värt så mycket!

Elina fick ju feber igår men idag verkar hon vara pigg igen, ingen feber. Lustigt va??!
Nåja har några måsten idag som ska prickas av! Sånt där TRÅK göra!
Tror kylen ska få en omgång oxå.

Nä nu blir de filten och framstupasoffsidoläge nån timma innan MÅSTENA!

Ha en bra dag!

Jahaa...



Då var det dax för nästa sjukdom!
Man kan bli galen är som att när en sak väl smittat kommer nästa och nästa... Alla småbarnsföräldrar vet nog vad jag pratar om. Värst är nog första året på dagis då man har mer VAB än jobbdagar..:P
Ca 35 förkylningar ska man ha innan man börjat bygga upp immunförsvaret har jag hört någonstans?!
Har dock läst om vissa föräldrar som inte alls sätter barnen på dagis så fort dom är lite snorig men då kan man  baske mig ju nog aldrig jobba! Snor är jag inte rädd för och barn orkar på ett helt annat sätt än vi och ibland tror jag de är mer skada att ha dom hemma på en ggn än att låta dom gå på dagis. Dom behöver lite skit i kroppen för att bygga upp sig! Men det är VAD JAG TROR! Och dom gånger barnen är SJUK så märks det tydligt! Vet man ju själv att man kan va lite snorig på morgon men under dagen är man fit for fight!

Helgen som var spenderade vi i Umeå barnen och jag var på leo´s lekland uppskattat besök. Hittade en massagefåtölj som jag bara var tvungen testat och oooj va skönt den knåda..! Riktigt nice för och vara en maskin! Hann med massor med shoppng fick mig ett par nya byxor, två par skor, en madrass till Elinas säng och lite annat smått och gott. Present till lilla E som snart fyller ett m.m
Tiden gick fort men var skönt åka hem på Söndagen! Gillar att fara bort men kan inte rå för de att jag lika fort får hemlängtan!

Snart fyller man ju 22 igen så tänkte göra en önskelista:

Fettsugning av armar
Bröstoperaton
Nya Fötter
En heldag hos frissan

Hahaa... nää här kommer den riktiga..

Kärlek
Kramar
Pussar
SEMLOR
Digitaltermometer
En helg med M utan barn gärna på hotell men hemma går oxå jäättebra
Ett bad i badkar
Ansiktsbehandling
Massage
Sockar
Volbeats album ( inte de senaste för de har jag)
Konsert biljetter

Tja de var väl liiite iallafall av de jag kan tänka mig..;)

Må då säga att denna vinter är rolig väderomslag hela tiden! Imorse var de minus 27. Mitt på dagen idag så tvärvände det och vart minus 15 och stora lapphandskar föll!

Men nu ska jag va med lillan!

Pyssar!



Depp?!

Har filosoferat om en sak. Tänkt på det här med att männskor ofta kan hamna i depp tider på höst/vinter/vår men vette rackaren om man någonsin hört om någon som hamnar i sommardepp?? Finns de?
Och hur kan de egetligen komma sig att man blir mer deppig vissa perioder på året än andra? Visst är hjärnan/människokroppen rätt lustig?

Imorgon är de tänkt att jag och barnen ska åka till Umeå vi ska bo hos mamsen. Ska hinna med besök på Leos lekland, shoppa lite och ev hälsa på vänner. Det blir roligt! Skönt komma bort lite.
M åker ju till gbg de lyllot!! E så äckligt avundsjuk, vill oxå! Men omständigheter och pengar gjorde att jag inte kunde åka med, snyft! Funderar faktiskt på att ta föräldra ledigt och åka dit med Elina! Men vi får se hade velat flyga i sådana fall! Tänk och få vara med då han fyller ett år!! :D Moooster´s kille!

Sitter och fördriver tiden just nu, för väntar på samtal från Lycksele vill höra om det någonsin kommer bli en operation, just nu känns det INTE så! Less på att vänta!!

Senaste veckan har ju bestått av massa spya, kräka och illa luktande fiiisar! Vi har alla gått genom magsjuka el som jag kallar de utrensning av slagg produkter.. ;) Låter liiite coolare! Så nu får vi hålla tummarna att vi slippet det på ett tag.
Värst är att Elina har lyckats få massvis med kräka över sin tapet och det lär ju aldrig gå bort? Nån som har tips? Blir nog att måla om i hennes rum. El så får jag möblera om liite så det inte syns för luktar gör de inte vad jag känner iallafall!

Nu ska jag njuta klart av min kaffekopp! Kramar på er alla!


MittIVeckanIgenNuDå!

Men oj snart har Onsdag gått juh!
Härligt, betyder ju helg snart. Vart utringd på jobb så hann inte med att städa undan julen på dagen men ska ta de nu tror jag. Lika och få det gjort då kan jag byta gardiner imorgon så får man lite nytt vinter fint.

Imorgon ska ju Trixi på allergi utredning så vi får se varför hon kilar sig om dom nu kan hitta svaret. Tyvärr är det ju inte gratis och gå till vetrinären. Kommer väl gå minst 2000 imorgon och fortsättningen vill jag inte ens tänka på dock verkar försäkringen täcka om det visar sig att hon lider av allergi.
Hoppas iallafall det är något som går att bota så jag inte ska måsta proppa i henne dyra medeciner.
Hon verkar ju inte lida så hon har ont men måste vara påfrestande att klia så som hon gör.

E ganska seg nu så blir nog inte mer uppdatering för tillfälle..;)

Kramar!

Tomt och Tyst...

SÅ har dom lämnat oss för denna ggn. Blää vill inte ens tänka hur trist det känns, uuurk!!
Varför ska Sverige vara så satans lååångt. En sak är iallafall säker man har glömt jobbet med att ha en elva månaders inte många lunga stunder då världen är så spännade. Fullt ös fraamåt!! Men ack så häärligt.
Nog för mina är busig och gud vette allt och världens underbaraste men dom är ju så stor nu att dom klarar sig på sitt vis. Och snart är de bara kompisar som gäller får båda två.

Måste erkänna att jag ändå nånstans kan känna liiite sug efter en bebba. Få vara gravid, stor och klumpig. Mysa med nyfött och se dom utveckls. Jag lär nog aldrig mer få känna den känslan.. :( det känns sooorligt inombords.

Idag har tiden iallafall rusat iväg först skicka manne på skolan sen skjutsa Elina på dagis. Dom har upptäckt en talang hos Elina hon är så duktig på att sy!! Vad jag vet har hon aldrig gjort de men o´boy vad fint hon fixat med tråden och nålen på dagis. Får nog fixa ett sysätt åt henne. Synd bara att jag avskyr att sy, haha!

Efter det bara de av till sjukgymnasten och få mitt träningsprogam så på Torsdag morron är de bara stå givakt och redo då ska jag köra igenom det för första ggn och jag lär ju känna de! Var några års en man var i styrkehall juh! Men får sätta en piska i arslet sen så man tar sig dit!! För jag vill må bra! Uppleva många år till.

Sen var jag och syster och lilla E på Emmas och käka salt sill (aa är ju därför jag e töörstig) !
Tänk att jag äter saltsill som hatat allt sånt som ung. Må säga att man har nog lite tantvarning på sig nu när man t om äter gammel dags mat. Finns nog bara två saker som jag fortfarande har svårt för att äta och det är lever och lutfisk och pölsa (den man köper) oj de vart ju tre.
Efter de så fick jag vinka av dom för att sen hämta Elina och handla lite.
Nu har jag skottat snön och hängt andra maskinen tvätt så lite har jag ju gjort idag. Trots att min karl alltid tyck jag är lat och bara ligger på soffan.
Men jag GÖR faktiskt saker och jag orkar inte vara aktiv 100 procent nu! Men det kommer nog komma tbax när man fått komma tbax lite i vikt och så.  Jag vet att jag inte orkar på samma sätt.
TAKE it or NOT!! Värst är ju denna satans trötthet att aldrig få känna sig pigg.

Nu ska jag luta mig tbax en liten stund innan jag ska fixa middagen så den blir färdig.

Kramar till alla mina vänner och ovänner (om jag har några)


Lördags Njutning..!!



DAMN vilken goood glass..!! TaMejFan bättre än en ooorgasm....!! :D Detta är helt min smak!!

Vad har hänt hos Er då?? Här hade vi igår besök av vänner vart en jättetrevlig kväll med många skratt och tävling i vem vill bli miljonär. Tiden gick fort.

Idag har vi haft en lång sovmorgon jag var uppe först av alla la mig på soffan och slog på Ring så Spelar vi!! Snacka om tant varning men tro mig de kan jag leva med.. ;) Barnen låg och kikade tv i sina sängar till tjugo i tio!
Svärföräldrarna kom förbi en sväng och prata en liten stund sen vart de en promenad med hela familjen och voffsarna runt skoterspåren. Men eftersom jag fortfarande inte äger några täckisar så frös jag om mina ben!
Fast vem kan man skylla för de?? Bara bita ihop..;)

Ikväll hoppas jag på en lugn och skön afton. Till middag serveras sallad och vitlöksbröd.
Imorgon kommer äntligen min kära syster och gooooaste Elias till oss även om de bara är för en natt el två så blir det jätteskoj!

Ha en skön Lördag!



PMS...!

ÄR så spy less att jag snart dör! Less på att sitta i detta hus. Vill göra något men vad? Vad ska man hitta på inga vänner, inge socialt umgänge typ. Har bara en suveränt bra kompis här och all eloge till henne. Utan henne hade man gått under. Men kan ju inte jämt åka dit, hahaa!

Snön har vräkt ner och det behövs skotta. Men här kan man inte ens skott för då förstör man en kant som tydligen är jätteviktig!! så är bäst herrn i huset får göra det själv då får han snön som han vill.

Är tydligen Fredag idag! Känns inte än iallafall.

Ska surfa runt efter en madrass till elinas säng, hade ju 50% på Jotex men dom har nog inte madrasser.

JOOO förresten vet Ni va min söt Emanuel gjorde idag kom med frukost på sängen!! Så GOO är han min förstfödde.

Vi höres! Kram


Kill Me är liiika bra!!

Bara skrot av kärringen ändå.
Ont i arm fan och trött som en gnu! Känns som jag inte sovit en blund fast jag somna efter elva igår. Är så trött på skiten så jag vet snart int vad jag ska göra. Varför ska allt ta sån tid???!!

Vet Ni hur det känns att var eviga dag vakna lika trött som man är när man lägger sig?? Aldrig riktigt bli pigg...
Nåja nog om de.

Idag ska jag ta barnen och åka till en back blir greajt, dom ska få leka av sig lite. Har redan kastat i tvätt och tömt diskmaskinen så det är avprickat.
Ska rensa garderober med ett evighets göra som jag gjort två ggr förr men ändå är de lika fullt igen.

Vill höra musik på högsta volym så som jag alltid gjorde förr då man levde ensam men de går ju inte nu M är ledig idag. Vissa saker är jobbig då man är sambo den där när man får lusten och bara vill en sak men det går inte perioden..!!

På Söndag el Måndag kommer dock syster och lill E tbax blir roligt få rå om dom ett tag ska besöka vår morfar vi hinner nog inte så mycket mer för sen åker hon nedåt igen förstår ju att hon längtar hem till sitt det gör man ju alltid då man vart borta ett tag.

Nä nu ska jag ladda in lite nya bilder..

Kjamen!

Hooooooooooost!

Jag är LAT, vrålar det HÖGT..!! Så sköönt och vara lat, bara göra det som mååååste göras!
Men imorgon ska städrocken på och skottas upp lite snö runt huset m.m

Idag har Mannepanne varit och handla en ny fyrhjuling gissa om han är som en TUPP!! Söööt Unge var dock lite svårt förklara för han hur man prutar..;) Det är ju en viktig del då man handlar begagnat! :) Frågar man han va den kosta så var de femhundringar och hundringar.. hahaa!
Hoppas nu bara den håller annars blir han lessen.. :(

Elina har köpt hans gamla för en nätt summa. Så hon är jätteglad med! Nu har dom varsinn och känns konstigt att barnen är så stora att dom har varsin.

Julen var som sagt väldigt fiiin och nyår med!
Tomten kom till oss och tom manne som slutat tro på han är öööövertygad om att den riktiga tomten var här! Och de var han juh..;) Kommer läggas upp bilder när jag fått fram kabeln och laddat över dom..:) 
Moster älskling var inte heller rädd för röda gubben som 'är så snäll han hämta paket men tror han gillade snörena på paketen bäst..:) 

Längtar tills dom kommer tbax en andra sväng..! Hoppas bara jag är ledig så vi verkligen får umgås och att inte tempen visar minus 35 grader!  

I helgen fick jag en snilleblixt nu i vår ska jag ta och rensa ut mannes rum och tapetsera om det, all by myself! Fick ju lära mig hur man gör då jag tapetsera med M´s mamma och nu tänk jag ge mig på det! Var faktiskt riktigt roligt.
Förarbetet är int världsroligt men M ska hjälpa mig! Ska bara höra vad han vill ha för färger hans rum är ju inte jättestort så måste nog få lite ljusare ton ev en fond vägg dock så är jag lite feg för mönster passning har aldrig testat de men kan ju inte vara såå svårt..!!
Är det någon som har en rolig ide är ni välkomna skriva en kommentar.
Ska inhandlas ett skrivbord med så han får det för tror han skulle gilla det då han är såå duktig på att rita och bygga lego m.m..!

Älskade ungar!
Elina är dock ett kapitel för sig men är ju snart i den berömda sex års åldern såååå! Man har det man gör..;)
Hon ska oxå få ett skrivbord sen, hennes små möbler har plockats ut så det blir mer plats. PÅ hennes lista över måste är det en madrass till sängen som ska fixas. Allt tar lite längre tid här dock då det inte finns nå affärer.. heheee!

Nä nu ska jag se tv sen försöka sova har ju som vänt dygner helt galet under all ledighet...!

Kramar!



Nytt år!

Happy New Year!! Bättre sent än aldrig!!
Oj vilken mysig jul vi haft! Helt satans världens bästa! Så det nästan kom en tår på självaste julafton. Jag har inte alltid kunnat ge som jag velat men i år har jag kunnat!!
Mamma med gubbe uteblev dock var för kallt. Men min underbaraste syster och systerson och A var här. Och som det känns var alla jättenöjda.
Var massor me klappar under granen och tom Manna som slutat tro på tomten är återigen övertygad om att han finns, de ni...;)

Barnen fick så mycket fint att jag inte kan rabbla allt här..! :)
Maten var jättego och syrran åt älgtunga, ha ni smaka de??

Nyårs bestod av en tre rätters som manne och magnus lagat till:

Förrätt: Tunnbröds korg med laxröra och räkor samt en varm toast med rökt renkött
Varmrätt: Smördegs inbakad älgfile(kalv mör som attan) pressad potatis och murkel sås och en go sallad.
Dessert: Cokladgrädde, glass och kolasås

MUMS! Behöv jag säga mer!

Finns så mycket jag ska skriva här men orkar inte så här sent utan ska snart nanna kudden!

Ville bara uppdatera liiie nu!

Kramar

RSS 2.0