LÖÖÖV!

V. 44 innebär höstlov. Som tur är så har jag haft många lediga dagar så lite extra mys har det blivit.
Idag har vi invigt sparkarna åkt skrana och varit på bio. Hotell Transylvanien såg vi, kan varmt rekomendera den filmen. Den var riktigt bra.
 
Imorgon ska jag på utbildning med jobbet. Det blir kul. Få se vad det ger. Alltid roligt med lite nya ideér.
 
Såg att glöggen har anlänt på ICA. Vart lite sugen på äppleglögg. Det lät gott. Men inte före första advent.
 
Längtar mycket till vi ska åka "hem" till jul. Ska bli så himla mysigt.
 
M läste också idag på VK att leklandet i Lycksele nu änligen ska öppna. Inom 5-6 veckor så ska det slå uppportarna. Det blir spännade och efter jul så ska vi göra ett besök dit. Kommer säkert vara jättefint. Hoppas det också kommer finnas aktiviteter för de lite större barnen.
 
Nu blir de dega vid soffan för att sen ta en sväng med vovvarna.
 
 
 
 
 
 

ETT..TVÅ...TRE....TYSTNAD!

Tänk vad det kan vara skönt med tystnad!
När gubben är borta och barnen är uppe på sina rum och tvn är avslagen och allt är bara just, TYST! (Förutom en pilsk hane som ligger och små gnäller, typiskt hanar)
Mitt huvud behöver tystnad. Jag funderar så mycket att det ibland känns som det ska sprängas. Jobbigast är att inte ha någon att prata om ALLT med.
Jag har sagt det förr och säger det igen. Jag vill inte belasta andra med allt jag funderar på. Och jag är en hopplös tänkare och sätter sällan ord på allt som tynger, glädjer gör en sorgsen el vad det nu kan vara.
Därför är denna stund, helig!
I just love it!
TYYYYYYYST!
 
Inget på tv som vanligt. Skulle vilja känna doften av glögg. Dock känns de lite onödigt att värma då jag inte gillar smaken. Fick dock ett tips om att köpa glögg krydda och sätta i ett sånt ljus som man har doft olja i och värmeljus under. Blir en fin lukt av det. Det måste jag skriva på min "köpa" lista.

Flingorna faller sakta utanför. Åå vad jag myser!
 
Vi har kommit på en super julklapp till oss själva. Tänker inte skriva ut det än utan ska undersöka saken imorgon. Så kanske Ni får gissa sen!
 
Postkoden var i Boden ikväll, coolt! Dock kände jag inte igen någon. Men miljön kändes bekant av någon anledning ;P
Undra om det någon gång blir jag som syns i rutan.
 
Nä nu ska jag njuta av Ssschss! och wordfued! Är så roligt! Fast inte när jag förlorar då!
 
 
 

Snön ligger vit på taken och endast...

Idag kom den IGEN, jippie! Hoppas den är här för att stanna nu. Få skotta och svettas! Göra snöänglar och bara mysa!
 
Ledig fredag och klagar INTE! Gud så härligt. Gubben drog och jaga igen så här sitter vi. Hade det inte varit för alla aktiviteter som ska hängas med på så hade jag nog åkt nånstans i helgen.
 
Idag handlade vi Halloween smink så nästa helg blir det, spookie! ;P
 
Jag längtar efter att få hänga julgardiner, pynta och göra fint. Dock blir det ingen julgran i år. Iallafall inte här hemma. För vi ska fira jul i Boden, jipieee! Blir mysigt det!!
 
Nu har vi dukat fram popcorn och lite lättdryck och helg med Bolibompa står på schemat!
 

GLÖMDE...

I ivern att skriva, TACK Gubben MIN för den fina presenten!
Vill ha kallt nu! :)
 

Matfix och första snögubben! M.m...

Emanuel´s Broccolisoppa, mmm!
 
 
Flisan fixar våfflor!
 
 
Snögubben!
 
 
Så fin vart den!
 
 

Vad tycker Ni om min för tidiga julklapp som vart en Oktober present?!
 
 
Själv är jag jättenöjd! Nu slipper jag frysa och vill inte annat än snön ska komma så jag får ut och glida med Bettan. Snacka om att man är en spätta ;) Måste nog matcha med en rosa hjälm oxå ;)
 
 

Bättre sent än aldig..

Kastar in lite kort från vår tur med husbilen i sensommar!
 
 
Vad kikas det på här då?
 
 
Vackert!
 
 
Gött med Pinnbröd!
 
 
Snyggingen som tar en dit vingarna bär!
 
 
Harmoni!
 
 
Vad säger man?!
 
 
 

Rundast....

Åsele är tjockast i Sverige. Nu ska snart kommunalrådet härifrån prata på TV4. Tragiskt men sant. Är inte heller konstigt att världen idag blir rundare och rundare. Allt är ju så lätt och bekvämt.
Få se vad han säger!
 
Igår njöt jag! Och då menade jag NJÖT!! Denna djuprengörande lyxbehandling var underbar. Ooh, jag höll på att somna till gång på gång. Fick ögonbrynen plockade också. Mer sånt i mitt liv.
Vad jag förstod ska man absolut inte göra djuprengörande mer än en el max två ggr per år. Men vanlig ansiktsbehandling kan man göra ofta. Fick tips om att jag skulle använda (hette de) ansiktstvätt??! Haha! Jag är så oootroligt ointresserad av sånt att jag nästan får skämmas. För jag ska ju tydligen vara kvinna. Men ibland funderar man. Jag brukar gå bland sminkhyllorna och fundera vad den el den produkten är till för.
Äsch naturlig look är en frisk look ;) Ska se om jag blir mer rynkig än andra bara för jag inte använder massa krämer och shit. Och blir det så så finns det ju klädnypor att strama åt med.
 
Just nu fixas kaklet i köket. Jag väntar med spänning att få se hur slutresultatet blir.
 
Igår fick jag gå på banken. Sist jag var och tanka på Statoil tog jag ju fel kort och tröck pin koden gång på gång innan jag fattade. Det stod aldrig att kortet vart spärrat. Vilket slutade med att när jag skulle handla på Coop sist så medgavs ej köp! Pinsamt! Och travade med raska steg till minuten för att ta ut pengar det FINNS ju pengar. Där sa det SLURP! Och kortet försvann. Så nu kommer snart ett nytt kort.
 
 
 
 
 
 
 

En av favvosarna just nu!


Underbara Söndag!

Jag ÄLSKAR Söndagar. Det är liksom lugnets dag. Trots att jag redan har en 9 åring som hunnit bli sur på sin mamma! Denne lille man hinner ju aldrig mer än slå upp ögonen så har han en plan på det han vill göra och det ska faras och skjutsas. Medan jag vill att man (ibland) också ska kunna ta det lugnt.
Skridskor stod på planen. Och JA senare men inte nu! Vill hinna dricka lite kaffe och slö se på tvn. Då vart de andra högljudda aktiviteter.
 
Vi har fått en riktig sovmorgon. SÅ underbart skönt. Jag vaknade före barnen det händer inte alltid. Halv nio titta jag upp och lyssnade det snarkades både här och där. Somande om och när klockan var nästan halv tio då började det röra på sig.
Frukosten är avklarad och kaffedoften kittlar min näsa.
 
Igår var det ju disco! Ooh my good vad mina barn var söta när dom for. Allting i denna ålder är ju så otrolig gulligt.
Disco, ni minns väl känslan själva?! När flickorna stod i en klunga och pojkarna i en. Sen vart de dom lugna låtarna och det tisslades och tasslades. PopCorn.
Helt ärligt var jag ju en av dom som aldrig blev uppbjuden. Stod alltid och tittade på. Jag var den som gick med lappar och frågade chans åt kompisarna. Och allt man ville var ju att också få dansa. Men nog överlevde man det också.
Finns ett starkt minne som jag ALDRIG kommer glömma. Var ett av discona. Jag var hemma och var så ledsen. Hade ju inget att ta på mig! Då tog min pappa på en "fin" affär i Boden som hette Animalen där såldes dyra kläder.
Höll på att svimma då jag gick därifrån med en turkos PTA klänning och ett stort svart bälte att ha i midjan. Så fin har jag NOG aldrig kännt mig som den kvällen. Underbara pappa!
 
Innan dansen igår var vi upp till Älgkojjan och grillade korv som vi satte i hamburgare bröd. Oj, vad flisan åt. Tänk att allt blir så mycket godare när man äter ute.
Var en underbar dag med solen som sken mellan träden.
Idag föll några flingor från himlen. Hoppas, hoppas det kommer mer! Vill ha vitt och minus grader. Man blir så pigg!

Har Ni sett serien Torka aldrig tårar med handen. Jag är imponerad. Helt suverän. Bara väntar på nästa avsnittet som är sista tror jag.
 
Vet ni, innan jag går. Imorgon ska jag uppleva något helt nytt för mig. Ska till skönhetssalong och få djuprengöring av ansiktet. Ska bli spännande finns nog en risk att man somnar i stolen. Jag kommer glänsa.
 
 
 
 
 

Fredag, om Ni inte visste det?!

Herreminskapare vad jag vill gå och lägga mig igen. Men får man det?! Nope, jobbar till sex. Blir nog bra då man kommer på arbetet och får komma igång. Dock känns det just nu som jag går i ett vaccum.
 
Snön har snart smält bort. Tråkigt. Är så vackert med vit fin snö och man blir så pigg. Detta regnande suger.
Barnen är genomblöt och det går X antal vantar på en dag. Men vi har två fina snögubbar på gården.
Ikväll väntar hockeyträning och Fredagsmys. Myset ikväll blir grönsaks stavar och dip!
Elina ville ha fruktcocktail så får nog bjuda henne på det.
Imorgon är det disco så lutar nog åt att barnen går dit. För Elina är det första "riktiga" discot.
Har besök av pappa och hans fru från Boden. Det är mysigt önskade bara att tiden inte går så fort. Snart far dom hem igen. Hoppas, hoppas att jag får semester så vi kan åka upp över jul.
 
I övrigt är de ganska mycket stiltje. Funderar på presenter till min lilla tjej som snart fyller 7. Vad det blir tänker jag inte skriva här. Det får jag visa med kort då dagen D är inne. Undra hur många ggr hon kommer vara sur på mig som tonåring för att hon är född så sent på året. Dock vänder det nog när hon närmar sig 40 ;)
 
Nä nu göra sig klart och bege sig.
 
Trevlig helg!
 
 
 

Idag är det DAX!!

Manne´s första träningsmatch. Har en något pirrig kille här! Vaknade sju och tog för en kvart på sig jackan, vi ska åka om en timme ;)
Antar att jag kommer skrika som en galning. Brukar ha en tendens att låta lite! Tur man kan ta en paus med kaffe.
 
Gårdagen var wonderful. Insidan av fönstrerna är tagna. Nya gardiner och mys med fis lisan innan hon försvann till kompis. Emanuel drog med sin cykel ut på samhället och träffade några vänner. Sen vart de full fart till ishallen för friåkning. Barnen lekte och jag fixade lunch, rester.
Elina kom hem rusande som vanligt i denna tjej ålder skar det sig med vännen så vi passade på att fixade hennes middag.
Hon hade ju valt, våfflor! Smeten stod till sig medan Lördagsgodiset inhandlades. Bara Flisan som köpte gotta denna helg för manne har istället beställt ett spel han hittat på internet för billig peng. Förhoppningsvis anländer det på Måndag.
 
Middagen var så god med nykokt hjortron sylt och en klick grädde. Magen var som en ballong.
Efter det så spelade vi memory sen kom barnen på att vi skulle leka en lek där vi dansade en minut "galen" dans var åt gången. SÅ fick lite motion på köpet. Var smått orolig att grannarna skulle ringa 112 men skoj hade vi ;)
 
Nä nu ska jag he i mig en kaffekopp och imorgon är det Måndag igen.
 
Pst! Va ha hänt med helgens tv program?! Alltid samma SKIT filmer som man redan sett hundra ggr pga av att de inte finns annat. Nä ska typ hungerstrejka el något. Måste väl finnas nån nygammal film att visa. El åtminstone kan dom väl ha nån kult film på helgen?! Segt!
 
 
 

God Morgon!

Vaknade med frukost på sängen, go ungar!
 
Gårdagen bestod av en dag hemma med Flisan hon mår inte riktigt som hon ska. Vet inte vad som är fel men fortsättning följer.
Emanuel fixade middag efter sitt egna recept som han själv hittat på. Så vart Broccolisoppa med morot och kålrot. Den var superb! Super gott!
 
Idag ska Elina göra våfflor, hennes val av matlagning. Det var evigheter sen jag åt våfflor.
Kokade hjortronsylt igår som ska serveras till, namnam!

Dom vita första flingorna syntes igår. Är nog dax för vinterdäcken på nu.
 
Blir nog att kika på loppis idag ska även ta mig an fönstrena plus lite krattning.
 
Imorgon är det den STORA dagen Emanuel´s första träningsmatch. Han brinner verkligen för detta med hockeyn så himla roligt se han utvecklas. Elina har oxå alltid lika skoj på hans träningar då det finns kompisar där.
Måndagar ska hon gå skridskoskolan få se om hon orkar nu på Måndag.
 
Nä dax ta tag i dagen...
 
Längtar till det ser ut så HÄR!
 
 
 
 

Återhämtning...

Pjuu helgen är över. Festen är avslutad och alla är nöjda.
Var roligt men jobbigt. Massvis med saker att tänka på och förbereda. Men kalasfiraren själv är jättenöjd och vi fick t om tack på VK. Så himla roligt. De flesta gäster hade så trevligt och tack sms om hur skoj det var har pipt i M´s telefon.
Vi bjöd på kallskuret, lax och potatisgratäng, till de körde vi ett rosmarinbröd som Emanuel bakat. En variant av egen sås och en bea.
Till minglet som de så fint heter vart de bål och snittar. Super gott. Speciellt dom med rökt kött och pepparrottsvisp.
Efterrätten var Rice Crispeis tårta med choklad kräm, grädde och hallon. Kaffe och wiskey alt likör.
 
Öppet hus bestod av paj, en sort med köttfärs och en med kassler/purjolök och lite sötsaker. Tyvärr kom inte så många som sagt dom skulle kika in på öppet hus så de flesta pajer vart kvar. Tror vädret spelade in mycket eftersom de var spöregn.
Trubaduren var super duktig kan varmt rekomendera honom.

Vi var några tappra som höll igång till fyra på natten. Dock är kvällen mycket av ett virr varr för mig då man vill vara trevlig både här och där. Folk kom och gick. Man är som inte van :)
Måste ändå säga att Söndagen gick bra och jag var inte allt för DÖD.
Tömmde lokalen och hade lite gäster. Drack C-vitamin och de gav en kicken.
Måndagen var nästan värst då man rikgtigt landat. Men vad gör de?! Kan vara värt med lite seghet efter en 40-årings kväll ;)
 
Summa sumarum en, LYCKAD KVÄLL!
 
Igår var de hockey och ÅIK. Idag är det ev ridning. Torsdag ska jag återigen våga mig på Afro Dansen det var ju jätteroligt.
Fredag är man ledig. Emanuel har hockey träning och på Söndag är de träningsmatch. I helgen måste jag ta mig an fönstrena. Varje år säger jag att jag ska lejja bort fönsterputsningen men varje år står jag liks förbannat där och svär ;)
Vill ha rena fönster och göra det roliga själv. Hänga upp gardinerna.
Så nog har man göra för att inte snacka om berget av tvätt :( Går inte spara några dagar med tvätten, blivit så efter som annat fått vara prio ett. Har hört att vissa stryker all sin tvätt, gör du de??!!
Inte jag! Huvva skulle få ha heltid där inne och då är vi bara fyra.
 
Nä nu ork jag inte skriva en rad till...dax för mina vitaminer och mina hårnärings tabletter som jag HOPPAS kommer hjälpa.
 
OVER and OUT!
 
 
 
 
 
 

Today!

Idag är det dax! Festen!
Fullt ös! Nu ska det bäras och fixas och donas.
Phuu!
 
Återkommer med mer info när kvällen är över!
 
 
 
 
 

På hugget!

Alla veckans inlägg på en timme, tror jag ;)
Hittade bara skåpet jag vill ha till hallen. Men är en utländska sida :( Dom har massor av fina saker, fick feber. Minst sagt!
 
Här kan du också gå in och titta:
 
 
http://www.car-moebel.de/docs/shop.aspx?id=38235&domid=1087&sp=E&m1=38234&m2=38235
 
Grrrr!
 

Men så lätt de var..

HAHAA de funkade ju. Nu blir nog min blogg aningen roligare då jag ÄNTLIGEN fattar hur man spar och lägger in bilder. Tog bara Hmm några år!
 
Igår bakade jag och Elina kladdkakemuffins. Hon var så duktig och tog i så dl måttet gick av ;)
Smällar man får ta!
Idag har jag städat och varit ute och åkt lite. Väntar på att klockan ska bli ett då Elina kommer hem för att sen åka på ÅIK ungdomsgård klockan tre.
Sen dyker Emanuel upp efter tre. Han har ju hockey träning idag. Så blir att äta tidigt och klä sig för att träna.
Fröken ringde idag för Manne hör ju nästan inget! Men har redan märkt att han är halv dööv ganska svårt att undvika när man får skrika och står man bakom honom och pratar så reagerar han inte plus att när han har tvn på så hoppar huset! Dessa F'rbaskade öron att krångla. Ringde skolsköterskan igår så han ska få komma till skolläkaren på Torsdag. Får hoppas de är pga av förkylningen och ev vaxpropp. Men skulle gissa på de, menar han kan ju inte bli halvdöv bara så där! Men han har verkligen otur med sina öron.
 
Sjäv ska jag lösa kort idag för på Torsdag ska jag premiär testa Afro Power Dans! Blir spännade.
Om ni känner vibrationerna är det jag som släpper lös.
 
 
 
Oxå lånad från google ;) Vet inte vad som gäller då man lånar bilder från google? Någon som har svaret, berätta gärna! :)
 
 
 
 
 
 
 

Tränar!

Få se om jag lyckas!
Här är hallmöbeln som jag vill ha till hallen. Frågarn är bara, VAR HITTAR MAN DEN?! el något liknade alternativ!
 
 
WOHOO jag kunde!! Bild lånad från google ;)

Dam´n I Like It!


RSS 2.0