IDAG...

Hände det.
Jag har klippt mig! Och det mina kära vänner har jag inte gjort sen i April! Var lite på tiden känns nästan som det "årliga" julbadet. Alla tycker jag är så fin! Jag med! Lite färg på detta så.
Gjorde en konstig upptäckt hos frissan. Var ett väldigt konstigt sken i salongen det lös grått. Förstår NI!!! GRÅTT ur mitt hår, huvva! Ok, erkänner har sett det tidigare också men förnekelsen är en bra vän ibland.
Köpte oxå torrschampoo. Tänkte testa använda det nån ggn i veckan. Eftersom jag jobbar i kök så tycker jag mitt hår alltid känns skitigt och tvättar de alldeles för ofta. Frissan förklara att ju mer man tvättar håret desto mer "skydd" för håret produceras vilket gör att man upplever det fettigt.
Torrschampoo gör att det där glansiga tonas av! PERFEKT! Så nu ska håret få bli fint!
 
I morse var jag så trött att jag var säker på att det var LÖRDAG! När klockan ringde fatta jag inte vad som hände. Ögonen var som en stenmur höll t om på att somna om vilket jag sällan gör. Fruktansvärt och vara så här trött.
Ledigheten är mer än välkommen!

Idag åt vi middag på ICA. Japp där bjöds på jultalrik. Var jättegott. Inte alla dagar man får det på en affär.
Kön ringlade lång. SÅ himla gott! Elina åt potatis som HåkanBråkan ;)  Tappade bort hon?! Men hittade flickebarnet framme vid disken där maten las upp där hon tröck pära efter pära. Kära barn! GRATIS är GOTT och finns väl inge som potatis på julbordet ;)
 
Imorgon är sista dagen innan jullov. DÅ har barnen julbad en traditon skolan har i Åsele. Alltid sista dagen innan jullovet. Där brukar de sprutas kall vatten och annat skoj.
Idag var det juldans och film.
 
Fredag LEDIGT
 
En STOR GOD JUL åt Er alla ifall jag inte hinner in hit mer innan vi åker norröver.....
 

Ännu en helg är till ända!

Inte många helger kvar på detta år nu! Var tar tiden vägen, så mycket man vill och ska. Men man kan ju inte hinna allt! Nyårslöften för i år, nadda! Dom infrias ändå aldrig av nån anledning.
Just nu suger det i kroppen att få åka mot Boden. Vill NU! Är som barnen på julafton räknar dagar, timmar och sekunder.
 
Vad har hänt i helgen då?! Fredagen börjades som vanligt med manne´s hockeyträning för att avslutas med Nattöppet på samhället. Nattöppet är traditon i Åsele och inleds med fyrverkeri och affärerna har öppet till tio. Det bjuds på erbjudanden och massa glögg. Vi var på Kaffestugan och fikade och Elina kunde inte riktigt förstå att det var TVÅÅÅ tomtar. TVÅ, förstår ni ;)
Vi hade också storfrämmande från Umeå. Pettsson, mammas gubbe var här för att få lite hjälp med bilen av Magnus. Han är så himla snäll, glad och rolig.
 
Lördagen var vi ute på förmiddagen och skottade. Manne körde skoter och flisan hade vännine besök.
Efter de gjordes det kålpudding och vi såg två filmer. Hyrde en barnfilm som gav riktig julkänsla. När barnen somnat hade vi hyrt Cabin in the woods. En rysare. Jag är ju inget fan av rysare och denna höll tvättäkta samma klass. Dock riktigt coola effekter och en film som fick en och fundera lite innan man fick slutet. Men ger den 1 stjärna av 5!
Idag har vi spenderat dagen i Vilhelmina. Var cup så jag och manne och resten av hockey gänget åkte med bussen åtta i morse. Gud så roligt det var. Jag är en sån där PINSAM mamma (som en kär vän kallade mig) som skrek mig hes, allt för att hejja på våra små stjärn spelare. Vi förlorade en match och vann den andra men vad spelar det för roll?! Huvudsaken man har kul!
 
Nu har jag fixat med lite ge bort i jul saker och gått en lång promenad med Trixi. Är toppen skönt ute bara minus två grader. Tänk att världen är bra vacker med snö!
 
JuligaKramar!
 

Nedvarvning!

Äntligen helg! 2 advent är det också. Men tror Ni någon kommit ihåg att tända andra ljuset?
Nä det får bli imorgon!
Barnen e lite rosslig. Håll tummarna att det inte blir värre. Vill inte vabba i veckan.
 
Har börjat rensa i garderoben. Det behövs. Men vad ska man göra med alla kläder?! Ge el sälja?!
Tradera är ju smidigt men jobbigt det där med frakten.
 
Igår fick vi en suuuuper GOD middag. Emanuel fixade maten. Vart stek fläskfilé som serverades med hasselbacks potatis och kall vitlökssås. Han hade också gjort en god sallad. Han är väldigt duktig i köket, brås på mor sin.
Elina ville laga mat nästa helg så hon plockade fram kokboken och det var än det ena efter det andra som fröken fräken vill tillaga. Så få se vad det kommer bjudas på.
 
Tydligen hade barnen handlat julklappar idag men inte är jag nyfiken inte!
 
Just ja, barnen och M gjorde rocky roads och åå va dom va goda. Dom innehöll både nötter, gelehallon och daim.
NamNam!!
Jag ska baka biscutes med barnen hade jag tänkt, undra om det är svårt?! Jag är ju inte allt för haj på att baka ;) men roligt testa. Ååå va jag älskar JUL!

MORR!

Hatar Wodfeud!! Ghaaa! Fbannat!! Men är som en drog kan inte sluta spela :)
 
Idag är det redan Torsdag. Bara 3 arbetsdagar kvar sen, ja just ja får jag ju jobba lite på den fjärde dagen oxå!
Men vad gör väl det snart väntar julledigt i hela 7 dagar!
My good vad jag längtar!

Idag var de julfest med Elina´s klass. Fika och disco så taket gungade. Men inte fick vi "stora ungdomar" vara med och dansa inte! Nä här var det att hålla sig på sin kant! Just ja, tomten kikade förbi också. Så sött se barnen alldeles lyriska! Vissa nöjda andra mindre nöjda ;) Ibland kan man verkligen ogilla tomten! :)
 
Imorgon ska M bjuda ut mig på lunch, romantiskt. Min oljiga man och jag! Kan de bli bättre?! :))

Nä nu krypa ner under täcket.....
 
 

Nu är den här!

Termometern visade - 21 nu när vovvarna skulle få sitt! Blir korta promenader för en liten vit hoppade på tre tassar.
Kanske ska köpa Graninge kängor åt hundarna.
 
Igår var vi på skyltsöndag. Var så otroligt fint. Vi har ju förmånen att ha Hembygdsområdet, det är gamla trähus från förr. Där var det julmarknad, tomte och nybakat tunnbröd. Otroligt stämningsfullt. Barnen fick sin julklapp och jag fyndade givetvis tunnbröd och lite annat smått och gott.
Dagen avslutades med adventsbuffe på Emma´s, svärmor bjöd oss alla! Vi åt så det vred sig i magarna. Så kvällen fick avrundas med en timmas bingolotto! Vann inget dock!
 
Nu har veckan kommit igång. Blir en tuff vecka. Endast ledig Onsdag. Däremellan ska vi hinna med hockeyträning, ridning, ÅIK, disco och julfest med Elinas klass. Träning inför julshowen på stallet och läxläsning. Tandläkarbesök och idag avklarades Emanuels utvecklingssamtal.
 
Nu ska det njutas i soffan och sen ska jag ta en varm dusch. Vårat hus var hela 14 grader varmt då jag kom hem på lunch, sug på den ni!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0