Här var de täppt!

Går just nu på nässpray! Sprutar in och känner den behagliga känslan av hur allt bara löses upp! Wonderful!
Är egentligen inte förkyld så som man ska vara när man är förkyld bara täppt och seg lite svid i halsen men inte mer än så.

Dagen har gått i ett rasande temop, latade halva dagen medan barnen var i skolan. Sen vart de att skjutsa mannepanne till en kompis. Medan han var borta så passade jag och flisan på att måla naglarna, leka med barbie och lite kurragömma! Roligt med egentid!

Sen kom hjärtat hem med presenter!! Elak som jag är så sa jag ska du inte åka två veckor till jag behöver.. ;P Fyy mig, skäms!
Men jag fick en JÄTTEFIN stickad tröja, byxor och en shoftshell jacka! Toppen!!
Barnen fick världens finaste shoftshell jackor dom också. Så nu har jag och barnen varsin i samma märke. Tufft värre!

Är skönt han är hemma igen! Nu ska här planeras påsk! Nästa vecka får jag/vi börja laga mat som vi ska ha med. Längtar så väldigt att komma till stugan finns inget annat ställe där man så lätt glömmer tid, dator och tv. Bara umgås med varann och lite radio i bakgrunden!

Nu vankas en kopp te och sen sängen!



ÄNTLIGEN...

Ikväll är det FINAL! Måste nog duka upp fruktfatet och fira tillsammans med Biggest Looser gänget ;O )
DAMN nit vad fina dom ser ut men längtar till klockan nio och man får se allihopa! Alltså förhands tjuvkiken jag sett så ser man vilken otrolig skillnad det är. Det roliga är att man har ju själv tappat X antal kilon men inte ser jag det på mig själv. Hittar ju bara mina skvanker! Måste nog be M ta lite nya helkroppsbilder så jag får se.
Längtar till det bär av mot Umeå och jag får inhandla lite nya kläder. Vårsnygg ska man bli. Skor, skoor och återigen skoor vill jag ha! Ny frissa är det också VERKLIGEN på tiden att jag ordnar.

Har ju en förkärlek till rockabilly kläder. Råkade slå på Big Brother igår kväll då jag slö titta på tvn och där var de just Rockabilly tema i veckan. GUD så schnygg dom var! Just love klänningarna!!

På Tisdag ska jag få mitt träningsprogram. Sen är det HÅRD körning som gäller. Har svikit mig själv med träningen denna vecka eftersom jag är ensam hemma med kidzen så tiden har inte funnits riktigt. Men nuu JÄVLAR!

Dessutom går jag ju i väntans tider, snart smället det!! Längtar.... mer om det då det blivit.

Dagen har bestått av städning som vanligt. Tvätt, promenad med hunden, handling och lite dammtorka.
Sopat av bron snart kan man ställa i ordning utebordet på altan. Känns som denna vår inte alls vart som jag ville, snyft!
Har bara varit ute med skoten EN gång?! Vad är de för nå?! Nåja den har ju funkat som solsäng på gården iallafall. Och snart ska Bettan Spättan sättas in på sommarförvaring.

Solen värmer verkligen nu när den kikar in genom rutan, det blir hett på ryggen. Finns en dålig sak med vårsolen. Det är det där vita lagret som ligger högst upp på våra saker och syns som en dimant på den finaste ring. Det som man kan blåsa lite lätt på så bildas ett stort moln. URK! Men jag skyller på att vi har dålig luftventilaton. Därför det alltid är så dammigt! Soo it is!

NU ska storebror inväntas och sen blir de en tur till tandläkaren med flisan!




Bloggomaaan!

Det har jag blivit hittar den ena efter den andra roliga bloggen att följa. Vad vissa människor är duktig och vilken energi dom lägger på bilder m.m. Roliga tävlingar finns det oxå tyvärr så byggs dom ju ofta på att man ska länka och gilla på facebook (allt för dom ska synas så klart) så jag brukar inte orka va med och tävla. Men tänk att de kan vara så roligt att läsa om andra människors liv och händelser. En människa man aldrig träffat. Det roliga är ju oxå att man kan ofta se att man inte är så "ensam" som man tror i många tankar. Speciellt detta med barnuppfostran. Tycker om människor som törs erkänna att man kan bli gråhårig mellan varven även om man ÄLSKAR sina barn. Och det är faktiskt INTE bara mina barn som bråkar även om det känns så ibland ;P

Idag kom ett brev på posten, jag är utvald att rösa i svensktoppen fyra veckor framåt, coolt?! Måste nog ta mitt ansvar och rösta. Även om jag inte själv valt att få bli jurymedlem. Men är ju kul att kunna påverka.

Elina är inne i något vad jag tror är sexårs trotsen. Just nu är INGET bra och då menar jag IIIIIINGET. Trodde hon varit där men nu verkar hon verkligen vara just DÄÄÄR! Ghaaaaaa! Världens sötaste roligaste lilla fröken förvandlas till ett monster på en handvändning. GUD hjääälpe miiig!
Får hoppas det går fooort! ;)




Ny Dag..Nya Tag!

SÅ har ännu en helg passerat i raketfart (som vanligt).
Vart en rolig helg.. Fredagen mös vi bara och somna för tuppen. Var inget på tvn så vi gjorde en tidig kväll efter lite diskussioner. M har verkligen tagit sig an detta med motion och äta rätt. Han e duktig han ;P Fick testa gympa på stol och det gick verkligen inte av för hackor, vart varm och flåsig.

Lördagen vart de besök på markanden men det var inte mycket och se. Inte ens sockar fanns de så jag får fortsätta frysa om fötterna. Barnen fyndade iallafall och M köpte en ny börs. Hann med ponnyridning också. Väl hemma igen hade vi mycket besök vilket var jättetrevligt. Kan verkligen sakna det där med "vänner" känner det speciellt extra mycket nu när gubben är borta!!
På kvällen vart de en tur på det Emanuel väntat på sen 05.20 på morgonen. Motorshow, tyvärr så vart jag väldigt besviken. Hälften av det som skulle hända hände inte ens p ga av vädret. Sen var ju dirty sanchez (vet inte hur de stavas men dom från MTV) där. Vilket gjort mig lite orolig då dom är väldigt brutala. Och showen startade och gissa om barnen hade frågor om typ varför krossa han lysrör mot snoppen?! och vad betyder the fucking?!? Vad svarar man?! Fucking betyder kramas för er som inte vet ;) Som tur var så var inte barnen så roade av denna show så vi passade på att handa nygrillad hamburgare. Summa sumarum så konstaterade Emanuel att dom var "dumma i huvudet" som höll på med dessa tokiga saker så vart det inte mer med det. Men själv hopp med cross och att han hoppade med motorcykel genom eld var hur HÄÄÄFTIGT som helst ;P Så manne va nöjd.

Vi var hemma vid åtta igen och då stod svärmor redo, fick barnvakt. Så jäkla härligt så ringde över några kompisar sen vart de vin och en tur på wärdshuset där vi svängde våra lurviga. Hade roligt! Hemma strax efter ett då jag stöp i säng och på Söndag morgon önskade jag mig till en annan planet ;P
Låg ända tills barnan kom hem då vart de en promenad!!
Efter vägen hittade barnen varsin cykel, whaat?! Japp..dom har fått sina vårpresenter men får inte riktigt börja cykla ännu är lite för mycket snö men efter påsk så. Var roligt se Elina´s min som hittade sin först hon fattade inte rikitgt att de var hennes! Emanuel fick en stor cykel med mycket växlar och dämpare och gissa vem som kom hem lite ledsen idag?! Joo han så klart för några på skolan sa ju att de var SKIT de han hade =( Mitt mamma hjärta vill bara gråta! Blir så arg, less och förbannad. Aldrig något som är bra tydligen. Men förklarade för han att försöka och inte bry sig att han ska fortsätta vara lika glad och att dom kanske är avvis för att dom inte har dämpare! Vad säger man?! Barnens värld är en HÅRD värld!! Emanuel är SJÄLVKLART SUPER glad och Flisan med så klart. Honhar ju tre växlad cykel nu och den är röööd ;P

I veckan jobbar jag bara två dagar sen väntar fem dagars ledighet. Blir bra och fortsätta vårstäda. Så snart är det påsk längtar så jag blir galen ska bli så härligt komma till stugan och bara njuuuta även om det i dagsläget ser ut som att man får lämna skotern hemma. Snön tinar så fort.




Herreguuuud!

Vad det tinar!! Var har vintrarna tagit vägen som var när man var barn?! Solen skiner och snart blir det en tur med hunden ut.
Idag ska vi på kalas och troll musikal. Elina`s klass har föreställning ska bli roligt få se dom söta små liven.
Efter det är de hemåt och utgång med vovvarna. 

Det är ju Torsdag!! Det betyder BIGGEST LOOSER jag bara älskar det programmet dom gör ett fruktansvärt sjukt bra jobb. Beundrar människorna som klarar göra om denna livsstils förändring som det innebär helt på egen hand. När man själv lagt sig under kniven (vilket kan kännas som en lätt utväg) så förstår man dom som gör det på egen hand ännu mer. Om jag bara hade typ 30 kg att gå ner skulle jag aldrig operera mig då hade jag gjort det på egen hand tränat, hälsohem el what ever. För man har samma huvud kvar och det är ju där det sitter i långa loppet och med dom risker som faktiskt finns och att man faktiskt får kämpa mycket så hade jag nog använt mig av dom verktygen man får att äta på assiett och bara en protion. För det är det man gör idag plus tränar (om man ids) sen hör man ju om dom som verkligen får lida och knappt får i sig något. Men när man som jag har närmare 75 kg att gå ner då och dom som klarar sån viktnedgång på egen hand dom är verkligen imponerande. Kämpa, Kämpa, Kääämpa!
SAGT de förr och SÄGER de IGEN! Det svåra är INTE och gå ner i vikt utan att behålla vikten! Opad el inte Opad!! Suget finns alltid kvar och det är en kamp en kamp att vinna över!

Har ju oxå kommit till instikt om en sak till. Varför tänker man alltid så här.. när jag blir smal så ska jag... när jag får mer pengar så ska jag....osv.
Man lever ju idag hur många stans onödiga timmar har man inte lagt på att när jag blir smal så blir jag vacker och då mår man bättre... NEEEJ! Man lever idag och lev i nuet. För den saken ska man ju så klart ha drömmar. Men det där heeela tiden att allt alltid blir bättre sen är FEJK! Man ska göra saker för sig själv IDAG och inte hela tiden tänka/göra allt för sen.
Vart svårt formulera sig här så jag hoppas Ni förstår något av vad jag skriver och hur jag tänker!

Verkar iallafall gå riktigt bra för M där borta. Önskade jag oxå fick åka två veckor och rå om mig själv. Är stolt över han. Min alldeles egna Shrek ;P
Imorgon kommer han ju hem över helgen, mys!
Nu ut med vovven och sen vänta på manne...

Hastalavista Bejbis!


GräääsÄääänka!

Nu är man alena i en vecka..! Bra att påminnas om hur skönt det är när någon kommer hem till en. Tänker dock inte riiiktigt gnälla jättemycket än ;) menar jag behöver inte slåss om vilket program jag ska se, kan sitta på den BÄSTA platsen i soffan och lyssna på stereon! Fast konstigt är det att vara ensam.

Dagen har bjudit på arbete, hämtning av barn och denna ständiga tvätt. Promenad med vovvarna och lite läsläsning för Elina. El vet inte om jag läste?! Elina vill alltid så gärna berätta boken samtidigt som man läser. Vart massa prat om annat! Manne har haft kompis på besök så dom har gjort banor med boben. I veckan ska han vara ute mycket har han sagt att för snart är ju snön borta. Trist men sant. Menar vem vill ha lite kläder, sol och dagar på stranden. Sköna ute kvällar på altan och läsdagar inne då regnet står i backen ;P
Till i sommar ska jag leta en va kallas de "lusthus" el sånt öppet där jag kan ställa in möbler nere vid dammen som man kan ligga och mysa i vid det rinnande vattnet. Någon som sett nått sånt till rimligt pris får gärna höra av sig.
Har fallit för utestolar från Ikea i plast i glada färger som jag funderar på att köpa till altanen. Vill få ner hamocken och inreda med mer blommor och en myshörna. Men får se vad de blir av det!

Nu ska jag se familjen annorlunda klar... sen ska vovvarna få sitt för att sen ta en lång varm dusch och krypa ner.... är seg idag vaknade 4.45 i morse pigg som en lärka men inte steg jag ju upp!! Nä låg och vände och vred och somnade om sista kvarten, vad händer då?! Jo man blir trött som en gnu men de får jag ta igen i natt.

Ha det gött!

Ljuva Lördag...

Dorotea vart det! Har kikat runt i deras utbud av affärer och det vart lite fynd. Ett par slalom/skoter brillor (ni vet såna där i grodstyle) till Elina, thai soyasås som bara är SÅ god! Nybakt bröd från fiket och en ljus manschet till min ljusstake. Kikade oxå på allväders stövlar åt manne hittade fina Viking på sport affären i Dorro men fanns tyvärr inte i hans storlek. Men som tur är så skulle hon kika upp om det fanns och ta hem sen leverera dom hit till Åsele, snacka service ;P
Dagens utflykt avslutades på cafe åt jättegod laxpaj, barnen tog taco paj och mange åt panini, mumsa!!

Senare idag vankas grillning ute på gården. Blir nog klämjärns mackor det är ALDRIG fel! Synd bara de blåser så f*rbannat tur man har varma kläder!

Nästa helg är det ju Åsele vintermarknad så kul. DÅ händer b la detta
http://www.holeshotevent.com/ gissa om jag har en åttaåring som är eld och lågor! Motorer, motorer moootorer!

Blir ju som gräsänka nu i två veckor dock kommer han ju hem i helgen så. Kan ju vara bra saknar varann oxå;) Puss på rompan, gubben min!

NU ska jag dra på mig täckisar,fetskoterskorna och en varm mössa.... ut i de fria.....

SUCK!

Skrev ett långt inlägg (två gånger) men trycker bara på fel knapp så det försvinner så nu gör jag långt kort!

Sitter med färg i håret utan brillor kostaterar att jag ser apdåligt...
Hoppas på rött men man vet ju aldrig med köpefärg...
Jag är lika som låten Mystery, dead by april...en GRAWLARE (för de hette väl grawl då man byter lugnt mot "skrik"...
Helgen består mest troligt av en sväng till dorro...lanthandel och stugan...

NU klickar jag detta innan jag hunnit radera allt en 3e gång...

Trevlig helg!

Finns gånger..

.. då man bara känner att man blir galen på sig själv och varför blir vissa saker bara fel. Kan bli tokig (som om man inte redan är nog av den varan) speciellt då det etsar sig fast i skallen och man kommer ingen vart i tanken.

Helgen har gått fort, vi har hunnit med skoteråkning, slalom, grilla vid eldstaden, melodifestival och lite nytto göra hemmavid.
Nu blåser det storm vindar ute och det är INTE skönt!
Känns som det är för tidigt för detta väder?!
Vill ju ha kvar snön liiite till har ju inte hunnit vara ute på "riktigt" med skotern än. Nåja finns fortfarande gott om snö att ta av. Får se till att packa go maten i ryggsäcken i helgen och bänka ner arslet i en snödriva (om) det är soligt!

Ikväll blir de Åslia, manne surrar ihjäl mig. Han har bestämt sig för stora backen nu får se hur det går med det....
Back to work!

Meeeelodifestival....

FINAAL...Oooh JIES!! Håll Tummarna....

Äntligen helg...

GUD så skönt! Denna vecka har varit tung. Kanske vädret? Tröttheten vill inte ge sig.
Men idag fick jag tulpaner av min älskling, vilken lycka!!
Barnen har haft en fin vecka på fritids full av pyssel, utflykt och skridskor.

Ikväll åker vi ev på Åslia är ju nattöppet. Från 19.00 till 07.00 de kommer vara både bl a fackeltåg och pulkarace det är tydligen en tradition här i Åsele och hoppas den blir kvar. Alla dessa eldsjälar som gör saker idiellt är GULD värda.

Pst! Förresten jag har verkligen tagit åsikt om en sak och jag tycker Sveriges skolor ska införskaffa skoluniform. SÅ det så!!
Tror det skulle underlätta mycket om detta med kläder och märken m.m.

Det regnar här?! Snön får INTE försvinna före påsk. Vår BÄSTA tid är nuuuu...!








Ljuvligt..

Dagen började med sovmorgon! JAG, vaknade först (förutom M som jobbade som vanligt)! Hör på det! Slog upp mina blå klockan åtta! Skönt! 
Idag var vi på Åslia och Manne susa iväg nedför backen! SÅ nu åker han för fullt, skrotnisse! Elina roade sig med en kompis och bob/pulka! Var riktigt skönt! Måste verkligen säga att Åslia är superduper vi käkade lunch där för den totala summan av 70 kronor! Hur ofta gör man det?! Och fin backe för barnen att åka i! Solen sken oxå!
Efter tre timmar i backen fick jag "tvinga" hem mina troll.
Väl hemma fortsatte ute leken för barnen! Och jag tog hundarna! Fixade för middagen.
Sen drog jag och lill flisan på bio hon var så glad! Var jättemysigt! Kikade på Lillifee och enhörningen och hon smaskade popcorn. Imorgon är de biodax för Emanuel. Frågade om han och jag skulle gå. Vet ni vad han svarade?! Nog kan vi gå mamma men då sitter du långt bak och jag långt fram, är det kärlek??!! ;P
Är nog bäst han får gå med en kompis! Bara gilla läget liksom!
Dock så gick han och jag runt campingen med Trixi ikväll är så mysigt då man får gå och små prata på tu man han med sina barn.

Nu väntar tyvärr jobb resten av veckan tur dom hittar på mycket skoj på fritids under lovet. Sen håller jag tummar att jag får extra ledigt på påsklovet.







Suuuktar...

..efter matservis. Men vilken djungel! Måste dock säga att Halens har mycket fina saker till bra priser. Hittade en där som jag kunde tänka mig. Kan ju inte heller påstå att 1300 för en uppsättning på tolv av varje är dyrt.
Hittade fina takkronor med, det kliar i fingrarna!!
Har redan hunnit shoppa idag. Träningskläder som jag hoppas kommer inom en snar framtid.

Fick en supergod fiskpudding till middag idag. M var så finurlig att han satte i spenat, mummsi!

By the way har träningsvärk from HELL! Kunde inte sova i natt hade sån fruktansvärd "myrkryp" i bena att jag höll på att gå åt. Tittade på klockan halv tre för sista gången så måste slocknat därefter.
Men vill man bli fin får man lida pin. Om nu nån som jag kan bli fin. Men mer atletisk kan jag iallafall bli ;)

Oj, vad Emanuel kämpat på med sina slalom skidor idag är så roligt se. Han har börja träna på att svänga hoppas på fint väder på Tisdag då jag är ledig så vi kan fara på Åslia. Om det inte blir de blir det nog skridskor, något skoj ska vi iallafall hitta på är ju trots allt sportlov.

Båda barnen var nyklippta då jag kom hem, kände ju knappt igen dom. Elina var sååå fin! Tur man har en snäll svärmor som kan det där med saxen. Emanuel är snaggad men de gjorde M.
Ska iallafall åka förbi med en blombukett nån dag som tack till svärmora!






Ont det gör OOooont!

Men är självförvållat..;) Har återigen tränat lovade ju komma igång på riktigt med denna plågande, svidande, värkande sak att TRÄNA!! Körde igenom ett pass som jag fick av en arbkompis och de sviiider! Joggade oxå!! Dutti JAG!! Ska träna på Måndag igen och funderar skarpt på att anmäla mig till typ Vårruset för att ha ett mål.
Jag som hatar att jogga tycker det är riiktigt härligt. Ett par BRA skor måste jag också unna mig.
Här ska stjärten trimmas.. ;) Förstår inte vad tyngdkraften göör med mig??!!

Efter arbetet idag kom jag hem till familjen. Dom hade spenderat sin dag i Lycksele. Och jag fick en present! Roooligt, en tröja där det står "FORTFARANDE SNYGG efter alla dessa år"! Vad som nu menas med de.. ;) Även ett par byxor och jag trodde aldrig jag skulle komma i kläderna men dom satt som jutet! Kul, kuuul!
Emanuel hittade sig en slalomutrustning som svärmor betala, gissa vad det gick på? Hela 40 kronor!!
Prima Ballerina!!
Barnen hade fått fina t-shirts dom med och verkar ha haft en rolig dag!

Väl hemma så var ju Emanuel tvungen testa utrustningen och alla Ni som bor i trakterna vet ju hur halt det är nu men han drog på sig och fick en knuff i ryggen..SVICHSS iväg och han höll sig en bit sen lät de PANG! Där låg han.. vart inte mer än ett åk idag, hehe! Var ju inte riktigt lika lätt som han trott dessutom är det ju inte det ultimata att åka på ren is.. ;) Men han ska få börja med att tolka efter skotern för att hitta balansen så är det nog snart JAG som står och BLUNDAR uppe på Åslia då han susar förbi! Skam den som ger sig!!
Elina har oxå fått skidor men tyvärr har vi inte hittat pjäxor än men det ska jag fixa!

Dagen har gått i en rasnade fart och avslutades på kalas, där vi blev bjuden på en jättegod smörgås tårta, kaffe och skratt! Nu är vi väl hemma och barnen är nattade. Elina var så trött att hon stöp i säng! Emanuel ligg och kikar lite Rosa Pantern men han snarkar nog snart!
Tror det är en stor risk att en annan snart också drar timmerstockar. Men först ska jag inta lite vatten. Känns som min strupe är helt uttorkad efter allt jag flåsat idag!

By the Way.. ska ta en kurs i hur man länkar och sååånt.. Finns mycket jag skulle vilja dela med mig av men när man är så inkompeten el heter de att man har inkontinens?! ;P Men NÅGON gång så. Man ska inte stressa har någon klok en talat om för mig!

Nä nu vatten...

SÖV GÖTT!



Jisses!

Så trött jag är?! Varför?! Känns som jag vill sova i ett år!
Ska snart trycka på min Tassimo i hopp om att bli piggare. Båda mina E:n verkar feberfri idag, skönt! Livet återvänder. Just nu bråkas det för fullt vid Wii spelet..;) Dom bara SKA spela ihop sen BARA slåss dom..;) Roooligt el?!

Igår kväll tog jag en promenad med Trixi ack så skönt det var. Det fortsätter droppa från taken och grannhusens tak är tömda väntar bara på att snön från vårat Laggård´s tak kommer nedfarandes då har man ju göra för att få bort de.
Igår visades uppdrag granskning från Åsele och ambulans frågan. Tänker inte gå in på någon diskussion här om det men att det är tragiskt att ambulansen är borta är då ett faktum!!! Och visst vi har "akut"bil men jag hoppas då verkligen inte det händer någon större olycka så man ska måsta ligga ute i snön innan en ambulans och kanske helikoptern kommer... men de ska ju tydligen bli billigare att dra ut allt på ett larm än att ha EN ambulans...
Vad tycker ni??

Borde inte det vara mer lämpligt att sätta in fler akutbilar i t ex Umeå där det finns tillgång till fler ambulanser och närhet till sjukhus. Många fall där kan väl nästan ta en taxi till sjukan. Det borde väl kunna spara mer?! Jajaa vi får se var detta slutar. Många tankar har rullat i ens huvud angående denna fråga.

Nä mot Tassimo....


RSS 2.0