När hettan tar över...

Feber, feber och ännu mer feeeber! Var nog tur i oturen att operationen vart inställd igår för idag ligger E total däckad med hög feber och hemsk huvudvärk! Elina börjar krya på sig och sakta men säkert blir hon mer och mer aktiv vilket gör det jobbigare för store man som bara vill ligga och inte tål ljus och ljud.
Inte lätt! Har nyss lagt en sval handduk på min stora duktiga killes huvud för att de ska lätta lite. ÄR synd om han :( Precis lika synd om honom som de varit om Elina. Hoppas bara vi "stora" klarar oss har ju en jobb helg framför mig. Har verkligen INTE tid att vara sjuk.

Som sagt så vart öronopen inte av idag vilket var en stor besvikelse för Emanuel vilket jag förstår. Som detta öra rinner. Dessutom inte få vara med på badet och klara målet är tufft. Han vill ju oxå få fri tillgång till hela simhallen. Men vad göra?! Vi får simma mycket i sommar så är han redo då skolan startar igen. Håll oxå era tummar att den operationen snart blir av. Dumt bara att de kan ställas in hur som helst vad gör jag nästa ggn då jag vabbar för en op och kanske fått in vikarier och så blir det inte av??!! Då får man noll pengar.

Det är verkligen VÅR i luften idag har tempen visat på plus 6. Det tiiinar! Härliga, ljuvliga dagar ute medan vi är inspärrade inne. Visst är det konstigt att frivllig ledighet är så mycket bättre än när man får dessa extra dagar som man måste vara inne ;)

Ska iallafall hya nå film idag tror jag! Kikade på en svensk äldra film idag med barnen Misa Mi den var helt klart sevärd!

NU ska jag fortsätta pyssla om mina älskade troll!



DRIPP DROPP...

Nu ÄR det vår.... Det droppar på RIKTIGT från taken! SÅ härligt, trots att jag fick skotta en massa tung snö på morgon!!
Elina fortsätter med febern hon är just nu på en dos alvedon så då får dom små liven en massa energi! SÅ här ska läsas saga. Har packat inför Umeå. Emanuel hostade i morse och jag var lite nervös att han oxå skulle bli sjuk nu när det är så nära... Håll TUMMARNA!
Förutom hans hosta så vaknade han fyra i morse?!!! Vad ska man göra blir tokig på hans envisa vaknande på nätterna och det ska komma tjuvar??!! Ungen måste ju sova!! Ghaa!
Den som tror att alla dessa "perioder" går över när dom lämnat småbarns åren kan ju med glädje tänka på att de fortsätter.. ;) Just nu längtar jag efter en lång sovmorgon.

Nu kom boken... 
 
Ha det gott var ni än är med snoriga näsor, vårsol el på arbetet....




VAB..

Idag vabbas de. Elina har feber och ont i halsen, stackars liten! Vi har myst i soffan och hon har fått varm choklad med grädde på ;) Till Lunch vart de omelett som fröken ÄSLKAR så hon åt riktigt bra! Skönt hon fått i sig något men vätska är ju viktigast. Har hunnit dammsuga, dammtorka och hänga några tvättar, hur mycket kläder kan man egentligen tvätta i sitt liv?!

Lördagen åkte vi till Junsele och både stor och liten hade en underbar dag! Solen sken, nygrillade hamburgare och skoter ångor! Kan det bli bättre??!! Emanuel kollade skoterracet heeela tiden medan Elina kikade ibland och klättrade i snöhögar. Trixi var oxå med och spanade på andra hundar. Alla var lika trötta när vi väl var hemma igen.
Fick en super god middag bestående av tunt skivade potatis i ugn och grillade fläskytterfilé. Magnus kan ;P 

Är så glad att det är så himla lätt att åka med mina troll jag har hört många som har det så jobbigt att åka med barnen i bilen men dessa gullungarna är helt otroliga om vi så åk fem el hundra mil. Visst kan de blir lite bråk mellan varven när man åker riktigt långt men för det mesta är de skön stämning.

Igår var vi hemma och skottade växthus taket och altan taket. Låg i en snödriva och solade. Livet är härligt! Barnen hoppad från taket rakt ner i snön. In genom huset och ut genom rutan i Elinas rum gissa om de var blött, men det är smällar man får ta, hehee! Dom hann ta några hopp från traktor skopan också. Livet är häärligt!

Imorgon åker vi mot Umeå och operation öra! Nu JÄKLAR hoppas jag vi kan få det fint och han blir frisk. Ska slösa massvis med pengar oxå! B la har min mamma kikat på myrorna och där finns både pjäxor och slalom skidor så förhoppningsvis så kan vi få tag i utrustning nu så han får testa. Och tycker han sen det är roligt ska jag satsa på ordentliga saker. Blir spännande. Emanuel ska oxå titta på utrustning till Crossen, ryggskydd m.m Är viktigt med bra saker! Kan inte förstå föräldrar som låter barnen typ cykla el köra motor fordon utan hjälm. Det går såå fort då dom välter ju! Bättre vara förberedd. Själv ska jag handla kläder (slösa mina födelsedags pengar) hoppas jag hittar massa fint vårnytt!

Nu ska jag lira lite Wii med barnen för att sen förbereda korv stroganoff...

Idag!

Hjortronsylt, lingonsylt lika med fixat!
Förstekt köttfärs till mina "taco calzone" pizzor till middagen! Senare blir det att fixa klart degen för brödet!
Nu väntar jag på barnen som äntligen har HELG!
Måste återigen ut och skotta! Blir skönt med tanke på all träningsvärk jag redan har ;)
Vad ska ni hitta på i helgen då?
Här blir de Junsele på skotertävling och skottning av lite tak. Få se om man kan sitta ute imorgon kväll och grilla, längtar efter det!
Fast först ska Fredagkväll avklaras och till Fredagsmys ikväll blir de grönsaker med lättdip! Man kan ju inte bara äta onyttigt! Om jag hinner ska jag oxå se Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer. Tror jag kommer få många goda skratt!

Estelle visst var de fint?! Och nu ska hela världen tycka om det namnet. Är GLAD att jag inte är prinsessa. Fy fasiken! Såg senast på Aftonbladet att de var helt emot tradition och erfarenhet. Viktigast är väl att Viktoria och Daniel njuter av sin bebis och dom får ge henne vilket namn dom vill. Blir så trött!

Har avnjutit två caffe latte idag. Ena drack jag då jag bokade biljetter till Takida! I April ska vi se dom i Umeå, jipiee! Blir roooligt!

Nu äre dax att ta emot knoll och tott!

Ha en trevlig helg!

JAG HAAAAAAAR...

JOGGAT!! HÖÖÖR NI?!!! JOGGAT... jag har fått mitt liv tillbaka!! Förstår ni??!! För ett år sen palla jag knappt gå till kylen för att stoppa i mig ännu mer mat..!! men idag sprang jag.. wohoooo! Vill skrika ut de till världen. Är så satans TACKSAM! Nu är de bara med näsan framåt.....

Från det ena till det andra har suttit och kikat på inredning idag är så sugen på att kasta ut de gamla och in med det nya. Vill få fixa köket och inreda om det. Mitt hjärta bultar av lycka vid tanken. Har suttit och tittat på nätet idag och drömt mig bort. Hade ingen aning om att HM har en home sida där fanns mycket sött till bra priser.
Det är väl dessa vårkänslor som kommer tickande i takt med att det blir ljusare.

Från det andra till det tredje Emanuel har ju kommit på att han vill börja med slalom, spännande!! Hur ska detta sluta?! Ska bara fixa utrustning sen så ska han få börja öva och vet ni vem som mer ska prova?? Gissa och vinn ;) Bra med en son med stora fötter för då passar det, just miiig oxå! Har inte åkt på många år och är inombords är jag liivrädd!! Men det säger jag inte hööögt!

Nu är det fullfart mot Fredag...

TjingTjong!





My Head Spinning ...

Yack! Vad trött jag är! Stigit upp tjugo i sex två dagar på rad, hur kan 50 min extra sömn göra sån skillnad??!!
Imorgon är jag iallafall ledig har ju gjort fem dagar nu så en dags vila har man väl förtjänat?! Köpte mig påfyllning av kapslar till min Tassimo idag. Beställde ju en hög över nätet men dessa verkar aldrig dyka upp :( Så imorgon bitti när barnen åkt med bussen, då kan Ni vara ett hundra procent säker på att fyrans morgon tv och en rykande kopp av nybryggt kaffe och min goa värme filt är framme. Där ska jag GOSA!

Förhoppningsvis är det lagom kallt ute så jag och voffsarna kan ta en längre promenad. Behöver luft. Rensa tankar och njuta av lugnet.
Imorgon kväll börjar oxå träningen. Då ska här lyftas skrot ;)

Har Ni ätit semla idag då? Det har inte jag. Är nog första året jag INTE äter semla på fettisdagen. Men saknar det faktiskt inte mycket! Och jag som är en tvättäkta SEMELÄLSKARE! That´s my kind of cup of bulle!!

På Fredag ska jag göra något som jag INTE gjort på länge. Fröken ska baka mjukbröd ett sådan bröd som man gör på kvällen kastar in i kylen och gräddar på Lördag morgon, det ni! ;P Blir perfekt att vakna till med den doften, gott pålägg och ring så spelar vi! I just löööv my "pensionärs" Lördag morgnar!
Recptet hittade jag på min nya favorit sida vad gäller recept. Har sparat X antal recept i min kokbok så nu ska här testas och exprimenteras. Man äter ju jämt samma mat känns det som. Även om vi är duktiga på att laga riktig mat så är det spännande med nya ideer även om huvudingridienserna är desamma! Är faktiskt bara fantasin som sätter gränser.

Har just kikat på mot alla odds, herreminskapare vilka otroliga människor. Där ser man verkligen att man kan det man vill. Vare sig handikapp el inte så vilken hjärnvilja! Imponerande!




SATURDAY!!

Snön vräker ner och då menar jag vräker! Borde egentligen vara ute och skotta men jag ork it! E trött!
Har precis kommit hem efter från en god middag bestående av renfärsbiffar! Var super! Såsen var pricken över i! Var bjuden till en av Magnus jaktkompisar och hans sambo.

Slö kikar på melodifestivalen missade ju programmet idag.. :( Får se om jag kan pricka in någon repris under veckan. Just nu är det söta Molly som verkat gå vidare! Hon är duktig!

Men vet NI vad jag gjorde igår. Började kika en film på fyran som gick på tvn. I början tänkte jag var är detta för skämt?! Men den var bättre och bättre så bestämde mig för att se den klar. Filmen höll på till 23.55 kände där efter elva att mina ögon höll på att falla igen men kämpade på kikade på klockan 23.30, jaa men 25 minuter till pallar jag. Så vart de reklam!!! Och då vart de ERROR hos mig med, jag SOMNADE.. :( SÅ nu har jag sett en film som jag inte vet slutet på! Det suger :( Om någon vänlig själ såg filmen på fyran igår kväll så kan ni ju gärna tala om hur den slutade?! För jag VILL veeeta!!

Vad gillar Ni Ranelid´s låt då?? Hiss el Diss.. ;P

I veckan har jag tänkt börja träna (utöver zumban) alltså lägga till mer träning!! Måste sätta upp fler små mål så jag verkligen börjar träna och inte börjar och sen slutar och sen börjar jag igen. Om man nu kan kalla det att man är duktig en vecka el två.. ;P

Förresten någon som har en bra sida på var man kan räkna ut kalorier??!

Nä nu ska jag dra på den rutiga...

NATTINUFFSI!

VAKTOVVEN!

En salig blandning... Barnen, jul och lite nyår..



Jul och matfix!

Ringarna...
Mums...snacka om vacker och good tårta!
Gulle 1
Gulle 2

Skridskor..

Det har vi roat oss med idag. Var på allmänhetens åkning som är varje dag, en av förmånerna med att bo i ett litet samhälle. Barnen tycker det är såå roligt och jag tror bestämt jag måste fixa mig skrillor och ta en sväng jag med. Även om det finns risk för ett brytet ben någonstans på kroppen. Törs inte tänka på hur länge sen det var man åkte sist?!

Veckan har som vanligt gått i en rasande takt. Zumba, hundpromenad och såpa tittande. Tömt X-antal maskiner med tvätt och lite annat smått och gott är väl vad som bjudits på.

Fick en blomma i alla hjärtans dag present av Magnus. Ni ska få se vad den är vacker. Allt upp till betraktarens öga. Ser ut som en sn*pp och ur denna ska det tydligen ploppa upp något. Den som väntar på något gott VÄNTAR alltid för länge.. ;P Spännande är det då.

Nu väntar en jobbar helg och ev besök imorgon. Blir trevligt det!
Snön faller från himlen som om det aldrig någonsin kommer sluta snöa och mer har av det vita guldet har lovats i helgen. Vackert är det och muskler får man så varför klaga?! ;P

Tjingen! Dingen!




MASSOR...

...med kärlek till alla Er som står ut med mig!
Extra massor av hjärtan till min underbara familj! Älskar Er överallt annat!! Magnus får mitt hjärta slå dubbelskutt och gör att jag tokskrattar och att JAG kunnat få sådana fina barn!
Är så glad över dom människor som finns i mitt liv. Som inte dömmer utan att man får vara JUST människa!

Varma Kramar!!



Helgen.. Måndagen...

Så var ännu en helg till ända! Men Oj vilken trevlig helg! Mamma och hennes gubbe var ju här och det var så trevligt. Fredag kväll åt vi gott, mös och kikade tv. Lördagen var de super väder så mamma, Petsson (smeknam som manne bestämt) och barnen tog en lång promenad medan jag satte ihop en tårta jag skulle ha med till kalaset. Testade en ny variant med chokladkräm och rice krispies botten. Den gjorde succé.
Vi hade en väldigt trevlig dag och var så roligt träffa alla. Tror morfar verkligen uppskattade allt!
Lördag kväll vart de så klart Melodifestivalen tyckte den unga killen Ulrik (om jag minns rätt) var skit duktig.
I övrigt bara skit låtar.
Söndag var de dax att ta farväl alltid lika tråkigt. Inte ofta man ses dock ska ju jag och manne till Umeå om två veckor då det är dax för manne´s sövning.
Söndagen var otroligt härlig var såå fint väder strålande sol och ca 10 minus. Jag var ute i flera timmar och hela familjen gick en lång promenad. Elina hann kalasa så de var en riktigt sur tjej jag hämtade klockan tre, för inte ville hon hem INTE! Man får väl tänka positivt då hade hon KUL.

Nu ska jag strax till käftis för att kika upp en tand jag nyss lagat som har värkt och ILAR efter lagningen! Med min tandläkarskräck så är de inte lätt. Men Men bara gilla läget. I övrigt så ska jag städa och tvätta i dag.

PST! LOVAR att jag ska bli bättre på att lägga in bilder här! Så ni får se något och inte bara läsa min sega text.







TASSIMO=ÅÅÅHH!

Jag fullkomligt ÄLSKAR min present! GUUUD så härligt det är att brygga en GOD kopp kaffe direkt i muggen!!
Det är inte så dumt att fylla 22 trots allt.. ;)
Dock så hade jag beställt en smörgåstårta för 20 personer plus en semeltårta men ingen var ju direkt sugen på att hälsa på eftersom magsjuka är lika med PEST! Hade två tappra besökare som fick sig en bit resten har jag, jag och återigen jag ätit och nån bit har övriga familjemedlemmar tagit! Just nu vill jag inte höra ordet smörgåstårta det ekar ur mina öron! Hahaaa! Tur dom gör dom GOO på ICA!

Krafterna har dock börjat återvända M var på jobbet idag och Manne är pigg! Laddar nu inför helgen och besök av mamma och hennes gubbe (om han nu kommer, han är ju sjuk och ni vet hur karlar är då de rinner ur näsan) för att fira morfar som fyllt 80! Blir trevligt med besök. Få se vad mer vi hinner göra. Verkar bli KANONväder på Söndag!! Förhoppningsvis får man lite nytta gjort! Flisan har då iallafall Söndagen planerad hon ska på sitt första kalas hos en kompis, gissa om hon längtar?

Fyndade idag! Sprang in på skoaffären och hittade mig promenad vinter skor! Vart hela 30 kr!! Det var halva priset och eftersom jag fått ett presentkort så kom de väl till anvädning. Visst är det lustigt att de känns som saker är gratis då man lämnar fram ett presentkort i stället för pengar!
Man kanske skulle köpa presentkort jämt så slipper man dåligt samvete då man shoppar lös.. ;P





Ooosande STANK!

Magsjukan härjar för fullt! M ligger som en sill haft och har haft huvudet i en hink heela natten. Tur jag slipper!
Måndagen är snart gjord, idag ska vi åka på skridskoskola. Emanuel vill ju gärna börja med hockey så nu ska han träna.

Helgen har minst sagt varit kall men det hör ju vintern till så varför gnälla??!
Idag fick i allafall Affe en promenad får ta Trixi sen. Tillsammans blir dom så vilda och drar det blir liksom vem är ute med vem ;)
Har oxå förberett dagens middag blir älgfärsbiffar. Till det ska jag koka potatis och sås.

NU ska jag koka körv åt M få se om han får behålla det! el om det blir racer mot ......




Nalta Kallt!!

Nu är det friskt om snoken. Tempen var runt minus 38 i natt men nu är de bara cirka 28 härliga grader.
Äntligen riktig vinter!! Wii spelet går för fullt och en sväng på korvkiosken vart de idag. Emanuel fick skitsjuka igår natt så han sprang skytte trafik. Magnus känner sig risig för tillfället och jag hade något knas härom dagen så de är nån bacill som smyger runt och vårrensar ur oss.. ;)
Passar oxå på att avfrosta frysen nu när de är så kallt så den blir fin.
Imorgon blir de storstädning av huset. Och just ja har ju Måndag ledig också, damn nit! Så skönt!!

Annars är de relativt lugnt i kojjan. Veckan ska ju bestå av kalasande och längtar till nästa helg då mamsen och hennes gubbe kommer hit. Vi ska ju fira morfar som fyller 80 år nu på Onsdag. Fixa desserten står på min lott. Gör rice crisp tårta enkelt, sött och passar både liten och stor!

Önskade bara jag hade närmre till gbg, för hade såå gärna velat få åka och gratta moster´s lilla guldklimp! Saknar dom så man kan bli tokig, var för är Sverige så lååååångt??!!

Pjutt på er!!



Vad vore väl livet utan..

...en apelsin?! Gud så härligt saftig smaskig dom är just nu..!! Grr!

Idag har jag tänkt mycket på varför de gnälls så av svenskar. Varför är vi inte mer tacksam? Och JA JAG gnäll också. Kan komma på mig varför? Vi har de bra och lever tryggt!
Men ändå detta aldrig är man nöjd och den gör de och du gör de och den är si och den är så! Man kan ju bli galen. Varför kan vi inte bara VARA?!

Today var oxå första dagen som FASTanställd kändes bara såå bra! Jag är faktiskt viss tids anställd nu visst låter de fint!

Emanuel har suttit hela kvällen med läxor det känns så stort och än värre kommer det bli läxor, läxor, läääxor!
Hur ska man motivera dom (om och ifall lusten inte kommer finnas där när dom blir äldre) för skolan idag är viktigt och precis som man har ansvar att sköta sitt jobb så anser jag att man också ska fixa sitt hemgöra. Dock kommer jag aldrig någonsin tvinga dom att bli plugghästar av den grad att dom ska vara bäst och valet att studera högskola m.m kommer ju ligga hos barnen men godkänd i betygen är viktigt. 

Har också fått tid nu för Emanuel att sövas och få sitt öra rengjort. Det sker i slutet av februari ska bli skönt då det är gjort och hoppas, hoppas att vi nu kan få det fint och att det får läka.
Eftersom pojkstackaren fått lida så otroligt med detta öra och missat badet och skämmts för de runnit ur det och nu då återigen ska sövas så har jag fixat en liten present åt han då han vaknar upp. En one piece som han önskat sig.


Elina har tagit en dusch och lagt sig tidigt för hon haft lite problem att sova natten till idag. Men tror ni hon somnat som jag trodde??! Nä hon låg vaken och ropa. Märker mitt humör svänger för då blir jag stressad för jag vet hon behöver sin sömn. DUMMA jag! Måste lära mig att bli lugnare mellan varven hatar mig själv för jag blir stressad och lite bitsk.
Älskar mina barn över allt annat juh!

Just ja höll ju på att glömma har kikat på matta, färg och lite annat smått och gott till den ev kommande köksuppfräschningen, meee löööv! Fortsättning följer......


RSS 2.0